Üdvözöljük a

Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
2324252627
28
29
3031     

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262729
3031     

Vállalkozz digitálisan!

2016. május 27.

Vendéglátóhelyek kamarai minősítése

2016. április 1.

VENDÉGLÁTÓ VÁLLALKOZÁSOK FIGYELEM !

 

FOLYTATÓDIK A VENDÉGLÁTÓ ÜZLETEK KAMARAI MINŐSÍTÉSE!

 

A  három Balaton parti megye - Somogy, Veszprém és Zala - kereskedelmi és iparkamarái, a közösen működtetett Kamarai Védnöki Tábla minősítő rendszerét mindhárom megyében  ismét meghirdeti.

 

A minősítés eredményeként az előző évben Somogy megyében már 26 melegkonyhás vendéglátó üzlet, étterem, cukrászda és egyéb vendéglátó üzlet nyerte el, illetve vált továbbra is jogosulttá a kamarai védnöki tábla viselésére.

 

A minősítésben  nem kamarai tag vállalkozások is részt vehetnek.

 

Várjuk mind a Balaton parti, mind a belső somogyi üzletek jelentkezését.

 

Jelentkezési határidő: 2016. június 30.

MKIK: erősödtek a vállalkozások pozitív várakozásai

2016. május 23.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) 2016. áprilisi konjunktúra felmérése szerint a vállalkozások kedvezőbbnek ítélik meg üzleti helyzetüket, mint fél évvel ezelőtt, üzleti várakozásaik tovább javultak.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Változik a kisebb lakóépületek építésére vonatkozó szabályozási környezet

2016. május 18.

Az Építésügyi Tudás Műhely működtetője a TERC Kft., az Építésügyi Igazgatási Szakmai Kollégium és az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság Építésügyi Szakbizottsága közös szervezésében 2016. május 25-31. között, három szakmai napon tájékozódhatnak a változásokról az érdeklődők. A részletes szakmai programokról és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókról itt található bővebb információ.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

A jövő útja: belépni a digitalizáció világába

2016. május 17.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a kkv-k informatikai hátterének korszerűsítése érdekében – kormányzati támogatással – új, országos projektet indított az elmúlt év végén. Ennek céljairól, részleteiről Koleszár Péterrel, a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt szakmai vezető-helyettesével beszélgettünk: 

Perkapu - kötelező elektronikus kapcsolattartás a bíróságokkal

2016. május 10.

A polgári perrendtartásról törvény rendelkezései értelmében a jogi képviselővel eljáró fél, a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet, valamint a közigazgatási szerv 2016. július 1-től köteles elektronikus úton kapcsolatot tartani a polgári perben a bírósággal. E jogalanyok a hatályos szabályozás szerint a keresetlevelet elektronikus úton, általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK) űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás igénybevételével kötelesek benyújtani. A jelzett időpont előtt az elektronikus kapcsolattartást az érintettek önként választhatják.

KÖTELEZŐ ELEKTRONIKUS KAPCSOLATTARTÁS A BÍRÓSÁGOKKAL, PERKAPU

2016. május 5.

Az ezzel kapcsolatos,a Belügyminisztérium által kiadott tájékoztató az alábbiakban olvasható.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Egy lépéssel közelebb a roaming díjak megszüntetéséhez

2016. május 3.

Egy lépéssel közelebb kerültünk a roamingdíjak eltörléséhez április 30-án. Ettől a naptól ugyanis csökkennek a tarifák, 2017. június 15-ét követően pedig már ugyanazt az árat fizetjük, ha hazatelefonálunk, vagy online nézzük a meccset egy másik uniós országban, mintha otthon tennénk ugyanezt. A netsemlegességre vonatkozó új szabályok is életbe léptek április 30-án. Összefoglaltuk, hogy mit érdemes tudni a változásokról.

Német nagykereskedelmi cég magyar gyártócégeket keres

2016. március 3.

A DS Produkte GmbH Németország egyik legnagyobb importőre és nagykereskedelmi cége, amely termékeit kiskereskedelmi úton, online megrendeléssel, diszkont értékesítéssel, csomagküldéssel és teleshopping útján értékesíti.

Tradíció Néprajzi Gyűjtó Pályázat 2016

2016. február 10.

2016.június 12-én a Magyar Néprajzi Társaság meghirdeti a IV. Tradíció Néprajzi Gyűjtőpályázatát.

A Magyar Néprajzi Társaság Tradíció pályázatot hirdet Néprajzi Múzeummal és társkiíró partnereivel, a MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézetével és Történettudományi Intézetével, Az SZTE Néprajz és Kuturális Antropológia tanszékével, a Szentendrei Szabadtéri Múzeummal.

 

A hagyományok és a jelenkori élő kultúra dokumentálásával, gyűjtésével, feldolgozásával pályázhatnak önkéntes néprajzi gyűjtők, néprajzkutatók egyénileg és csoportosan.

Megjelent: Üzleti környezet Horvátországban c. kiadvány

2016. február 4.

Horvátországi kapcsolatokkal rendelkező, vagy ezt még csak fontolgató cégeknek ajánljuk a fenti címen megjelent kiadványt.  Általános képet kaphatunk a horvát befektetési környezetről, a külkereskedelmi kapcsolataitól kezdve a bankrendszeren keresztül a pénz- és tőkepiaci szabályokig.

Megjelent a GINOP 2016. évi pályázati menetrendje

2016. január 26.

Az alábbi táblázatban, a megjelent menetrendből összegyűjtöttük azokat a pályázati felhívásokat, amelyekre a vállalkozások 2016-ban pályázhatnak.

Kedvező üzleti helyzet, javuló várakozások Somogy megyében is

2016. január 6.

A 2015. II. félévi konjunktúra felmérés Somogy megyei eredménye és annak értékelése az országos adatok tükrében.

Határidő: Május 31.!

2016. május 4.

Vállalkozz digitálisan - országos projektnyitó rendezvény volt Győrben

A GINOP 3.2.1. program keretében, az MKIK koordinálásában a KKV-k informatikai felzárkóztatását célzó projekt indult országszerte, amelynek ünnepélyes megnyitója Győrben, a Kereskedelmi és Iparkamarában volt.

Vállalkozz digitálisan

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Európai csereprogram vállalkozásoknak

2016. május 17.

Az egész országból várják alkalmazottakkal rendelkező vállalkozások jelentkezését

a MobiliseSME nevű uniós csereprogramban való részvételre.

 

Somogy megyei vállalkozások jelentkezését is várják abba az európai uniós projektbe, mely az EU 19 tagországa és Törökország területén működő vállalkozások közötti csereprogramok létrehozását szolgálja.

A MobiliseSME nevű KKV program célja a kis és középvállalkozások nemzetközi kapcsolatainak bővítése olyan módon, hogy a résztvevő  vállalkozás  hasonló ágazatban működő,  más ország beli céghez küldené  alkalmazottját, illetve fogadna  külföldi vállalkozásoktól alkalmazottat.

Európa Nap 2016

2016. május 11.

Kiállítás látogatás a Milánói Kézműves Vásárra - kamarai támogatással

2016. május 9.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Kiállítás-látogatás

a Milánói Kézműves Vásárra

című szakmai úton való részvételre

kamarai támogatással

 

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) szakmai utat szervez tagvállalkozásai részére Milánóba, a L'Artigiano in Fiera nevű kézműves vásárra.

 

A szakmai út időpontja: 2016. december 5 – 8. (3 éj)

Utazás módja: csoportosan autóbusz, indulás Kaposvárról.

Adócsomag 2017: kiskapuk zárulnak

2016. május 5.

A Tállai András államtitkár által bejelentett nagyobb adóváltozásokon túl is számos fontos törvénymódosítást tartalmaz a kormány javaslata: ilyen például, hogy kivezetik a tartós bérlet fogalmát a gépjárműadó-törvényből, és 2017-től jön a NAV által élőben követett online számlázás. A Google és Facebook pedig kereken egymilliárd forintra lesz bírságolható, ha nem adnak ki továbbra sem közzétevő nyilatkozatot

Magyar-Zhejiangi Befektetési és Kereskedelmi Fórum

2016. április 29.

Tisztelt Partnerünk!

 

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a 2016. május 26-án, Budapesten megrendezésre kerülő „Zhejiangi-Magyar Befektetési és Kereskedelmi Fórum” című rendezvényre.

 

A rendezvény a Kína iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást:
- a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokról,
- az együttműködési lehetőségekről magyar cégek számára,
- a CCPIT (China Council for the Promotion of International Trade) tevékenységéről
- továbbá lehetőséget biztosít szektorális kerekasztal beszélgetésre a kínai cégekkel.

 

Az előadásokat követően B2B megbeszéléseket szervezünk, 53 kínai cég részvételével.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Díjtalan segítség koreai beszállítók kereséséhez

2016. március 3.

A Koreai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltsége (KOTRA Budapest) díjtalan segítséget nyújt bármely érdeklődő Somogy megyei cégnek koreai beszállítók megismerése kapcsán.

Új konstrukció a KKV-k hitelezésének támogatására

2016. február 4.

Együttműködést írt alá az Európai Beruházási Alap és a K&H, így Magyarországon elsőként a K&H Banknál érhető el a COSME uniós garanciaprogram, ami a következő időszakban 50 százalékos, az ügyfelek számára díjmentes hitelgaranciát nyújt a mikro-, kis-és középvállalkozások (kkv-k) hitelfelvételének nagyfokú ösztönzése érdekében.

Gyakornokot venne fel? Most komoly támogatást is nyerhet rá!

2016. február 3.

Megjelent a GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására című felhívás, melynek keretében a felvett gyakornok(ok) 9 hónapos bér- és járuléktámogatása mellett eszközbeszerzésre is nyerhet a vállalkozás támogatást, akár 100%-os intenzitással.

Pályázati felhívás: Innovációs voucher GINOP-2.1.4-15

2016. január 6.

A pályázat célja a mikro-, kis- és közepes vállalkozások bevonása az innovációs láncba, valamint a vállalkozások K+F+I tevékenységének intenzitásának fokozása. A rendelkezésre álló keretösszeg 3 milliárd Ft. Konzorciumi formában nincs lehetőség pályázat benyújtására. A megszokott 30 nap helyett most több mint két hónap áll a pályázók rendelkezésére, hogy felkészüljenek a pályázat benyújtására.