Üdvözöljük a

Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
29
30  

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272830  

Rendezvényajánló: Az innováció, mint kitörési lehetőség

2016. szeptember 28.

A Magyar kereskedelmi és Iparkamara 2016. november 24-én konferenciát szervez innovációs témában. A rendezvényre várják a vállalkozások képviselőit az ország egész területéről.

Egészséges munkahelyek - Helyes Gyakorlat Díj

2016. szeptember 14.

Európai Munkavédelmi Ügynökség EU-OSHA 2016-17. évi kampányának felhívása

 

A 2016–2017-es, „Egészséges munkahelyek – Helyes Gyakorlat Díjak” célja, hogy bemutassa azokat a jó példával elől járó szervezeteket, amelyek aktívan végzik a munkavédelem kezelését az idősödő munkaerővel kapcsolatban.

Kamarai Védnöki Tábla átadó ünnepség

2016. szeptember 12.

Üzletkötés az ASEAN országokkal - Gyakorlati tudnivalók szakértőktől

2016. szeptember 1.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara konferenciát szervez ,,Üzletkötés az ASEAN országokkal - Gyakorlati segítség szakértőktől'' címmel. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Megjelent a GINOP 1.3.3 beszállítói kapcsolatok támogatására

2016. szeptember 1.

A felhívás célja a beszállítói értékláncok fejlesztésének támogatása. A KKV-k beszállítóként, a nagyvállalkozások integrátorként pályázhatnak konzorciumként.

Kamarai elismerés a kiválóságért

2016. július 25.

 

A kamara elnöksége minden évben a megye gazdasági életében  jelentős eredményeket elérő, illetve egyenletes, jó teljesítményt nyújtó vállalkozásokat, szervezeteket  kitüntetésekkel ismeri el.

A kitüntetésekre saját vállalkozás jelölésével lehet pályázni, illetve más vállalkozást jelölni arra.

 

Kérjük, ha Ön a saját-, illetve látóterében lévő más vállalkozást az alábbi kategóriák valamelyikében elismerésre érdemesnek tart, rövid indoklással ellátott javaslatát juttassa el a kamarához!

2016. évi vásárok Koreában

2016. július 18.

Kedvezményes résztvételi lehetőség koreai kiállításokon.

Változik a kisebb lakóépületek építésére vonatkozó szabályozási környezet

2016. május 18.

Az Építésügyi Tudás Műhely működtetője a TERC Kft., az Építésügyi Igazgatási Szakmai Kollégium és az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság Építésügyi Szakbizottsága közös szervezésében 2016. május 25-31. között, három szakmai napon tájékozódhatnak a változásokról az érdeklődők. A részletes szakmai programokról és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókról itt található bővebb információ.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Új konstrukció a KKV-k hitelezésének támogatására

2016. február 4.

Együttműködést írt alá az Európai Beruházási Alap és a K&H, így Magyarországon elsőként a K&H Banknál érhető el a COSME uniós garanciaprogram, ami a következő időszakban 50 százalékos, az ügyfelek számára díjmentes hitelgaranciát nyújt a mikro-, kis-és középvállalkozások (kkv-k) hitelfelvételének nagyfokú ösztönzése érdekében.

Gyakornokot venne fel? Most komoly támogatást is nyerhet rá!

2016. február 3.

Megjelent a GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására című felhívás, melynek keretében a felvett gyakornok(ok) 9 hónapos bér- és járuléktámogatása mellett eszközbeszerzésre is nyerhet a vállalkozás támogatást, akár 100%-os intenzitással.

Pályázati felhívás: Innovációs voucher GINOP-2.1.4-15

2016. január 6.

A pályázat célja a mikro-, kis- és közepes vállalkozások bevonása az innovációs láncba, valamint a vállalkozások K+F+I tevékenységének intenzitásának fokozása. A rendelkezésre álló keretösszeg 3 milliárd Ft. Konzorciumi formában nincs lehetőség pályázat benyújtására. A megszokott 30 nap helyett most több mint két hónap áll a pályázók rendelkezésére, hogy felkészüljenek a pályázat benyújtására.

Sikeres volt a Modern Vállalkozások Programjának siófoki állomása

2016. szeptember 14.

Szoftverfrissítés jön az online pénztárgépeknél - íme, a teendő

2016. szeptember 14.

A jelenleg üzemelő online pénztárgépek szoftverének frissítését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végzi online, a kasszák tulajdonosainak, üzembentartóinak semmilyen kötelezettségük nincs és egy forintjukba sem kerül - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére.

Lezajlottak a választások a SKIK-nél

2016. szeptember 5.

A kamarai törvény előírásainak megfelelően  a területi kereskedelmi és iparkamarákban négyévente  választásokat  tartanak.

A 2012-ben választott küldöttek, tisztségviselők, testületi tagok mandátuma  2016. nyár végéig tartott. Ennek megfelelően augusztus 12. és 17. között a SKIK-nél  lezajlottak a küldöttválasztó tagozati ülések.  A megye vállalkozásai  a négy kamarai tagozatban  (ipari, kereskedelmi, szolgáltató és kézműves) megválasztották a tagozatok új küldötteit.  Az új összetételű küldöttgyűlés  a szeptember 2-i tisztújító küldöttgyűlésen az elkövetkezendő négy évre megválasztotta a kamara elnökét, alelnökeit, elnökségének-, etikai és ellenőrző bizottságának tagjait, valamint az országos kamara küldöttgyűlésébe delegált somogyi képviselőket.

A pályázatoknál is figyeljünk a közbeszerzési törvény előírásaira!

2016. szeptember 1.

Múlt év végén lépett hatályba az új közbeszerzési törvény (Kbt.), ami új szabályozást hozott a pályázók életébe. A legtöbb pályázó társaságot eddig nem érintette a közbeszerzési törvény, ez azonban az új Kbt. értelmében minden pályázó, aki 25 millió forintnál nagyobb uniós vagy hazai támogatást nyer projektjének finanszírozásához, az belép a közbeszerzésre kötelezett társaságok körébe.

Üzleti delegáció Bosznia-Hercegovinába

2016. augusztus 18.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkárának valamint Galambos Attila, a  Tagozat elnökének vezetésével 2016. október 2-4. között üzleti delegációt szervez Bosznia-Hercegovinába, Szarajevóba valamint Zenicába, a ZEPS Nemzetközi Gazdasági Vásárra. A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósul meg. A kiutazás célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése az innováció valamint a kutatás és fejlesztés terén.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Kedvezményes résztvételi lehetőség - Kamarai kiutazó delegáció Kínába, Shenzhenbe

2016. július 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata 2016. szeptember 25-30. között üzleti delegációt szervez Kínába, Shenzhenbe az ,,Első Shenzhen-Közép-Kelet-Európai Gazdasági, Kereskedelmi és Kulturális Fórum’’ alkalmából.

Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitel

2016. július 15.

A Program célja olyan mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásainak támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelmet termelnek, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán nem vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz.

MKIK: erősödtek a vállalkozások pozitív várakozásai

2016. május 23.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) 2016. áprilisi konjunktúra felmérése szerint a vállalkozások kedvezőbbnek ítélik meg üzleti helyzetüket, mint fél évvel ezelőtt, üzleti várakozásaik tovább javultak.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Díjtalan segítség koreai beszállítók kereséséhez

2016. március 3.

A Koreai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltsége (KOTRA Budapest) díjtalan segítséget nyújt bármely érdeklődő Somogy megyei cégnek koreai beszállítók megismerése kapcsán.

Megjelent: Üzleti környezet Horvátországban c. kiadvány

2016. február 4.

Horvátországi kapcsolatokkal rendelkező, vagy ezt még csak fontolgató cégeknek ajánljuk a fenti címen megjelent kiadványt.  Általános képet kaphatunk a horvát befektetési környezetről, a külkereskedelmi kapcsolataitól kezdve a bankrendszeren keresztül a pénz- és tőkepiaci szabályokig.

Megjelent a GINOP 2016. évi pályázati menetrendje

2016. január 26.

Az alábbi táblázatban, a megjelent menetrendből összegyűjtöttük azokat a pályázati felhívásokat, amelyekre a vállalkozások 2016-ban pályázhatnak.

Kedvező üzleti helyzet, javuló várakozások Somogy megyében is

2016. január 6.

A 2015. II. félévi konjunktúra felmérés Somogy megyei eredménye és annak értékelése az országos adatok tükrében.