Üdvözöljük a

Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
161718192021
22
23242526272829
30      

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
161718192021
22
23242526272829
30      

Irodák kiadók!

2019. szeptember 10.

Kaposváron, frekventált zöld övezeti környezetben, az Anna utcában található öt szintes liftes SKIK székházban 17 m2-es és 25 m2-es irodahelyiségek részben bútorozottan bruttó 1900 Ft/m2 ártól kiadók.

Meghívó - Fókuszban a BREXIT

2019. szeptember 17.

A Brit Nagykövetség és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2019. szeptember 26-án megrendezi a "Fókuszban a BREXIT" című rendezvénysorozat következő eseményét.

Online felmérés: az EU vállalkozásainak működését nehezítő akadályokról

2019. szeptember 5.

Az Európai Bizottság új jogalkotási ciklust indít ez év novemberében Ursula von der Leyen bizottsági elnök vezetésével. Ezért az Eurochambres a vállalkozók segítségét kéri az egységes piac hiányosságait feltáró online felmérés megvalósításában.

Békéltető testületi álláspályázati felhívás

2019. szeptember 4.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. t örvény 21. § (2) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett békéltető testületnél békéltető testületi tag/elnök tisztség betöltésére.

Megjelent az Irinyi-terv iparstratégiai támogatási programjának új kiírása

2019. augusztus 28.

Megjelent az Irinyi-terv iparstratégiai támogatási programjának új kiírása, a 2,5 milliárd forintos keretre szeptember 2. és 23. között pályázhatnak a kis- és középvállalkozások.

A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karán induló szakirányú továbbképzések 2019/20

2019. augusztus 27.
  • Agrárközgazdasági szakközgazdász / Agrárközgazdasági specialista
  • Diplomás költségvetési ellenőrzés szakreferens
  • Felszámolási és vagyonfelügyeleti szakközgazdász / Felszámolási és vagyonfelügyeleti specialista
  • Keresztény értékrendű vezetési szakközgazdász / Keresztény értékrendű vezető
  • Regionális és térségi vidékfejlesztő menedzser
    Regionális és térségi vidékfejlesztő szakmérnök

 


 

Nemzetközi partnerkereső találkozó

2019. augusztus 26.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség - Enterprise Europe Network az ITU Telecom World 2019 elnevezésű globális rendezvény mellett 2019. szeptember 10-11-én kétnapos nemzetközi partnerkereső találkozót szervez Budapesten.

Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia

2019. augusztus 15.

Idén negyedik alkalommal 2019. október 3-4. között kerül megrendezésre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Ír-Magyar Üzleti Szövetség és az Enterprise Europe Network Dél-dunántúli irodája által szervezett Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia.

Várakozásokon felül nőtt az idei GDP

2019. augusztus 15.

Több szektor jó teljesítményének köszönhető, hogy a magyar bruttó hazai termék (GDP) a második negyedévben 5,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest

Szeptemberben indul a "Tudatosság, a jövő energiája" című programsorozat

2019. augusztus 13.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) 2019-ben nyert támogatást a KEHOP keretében az energiatudatosság növelését célzó szemléletformáló programok megvalósítására. A 2019. szeptembertől kezdődő, 12 hónapot átívelő pjokekt címe: Tudatosság, a jövő energiája.

Turizmusban tevékenykedő KKV-k nemzetközi együttműködését támogató pályázat

2019. augusztus 9.

A 2019. évi COSME program keretén belül megjelent a A fenntartható turisztikai fejlesztések fellendítését  és a turizmusban tevékenykedő KKV-k kapacitásának bővítését célzó  pályázati kiírás.

Folytatódik a magyar multi-program

2019. augusztus 1.
Elindult két újabb pályázati felhívás társadalmi egyeztetése a GINOP keretében. A konstrukciók több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járulnak majd hozzá vállalkozásfejlesztési célok eléréséhez.
 

Gábor Dénes Díj 2019

2019. július 18.

A NOVOFER Alapítvány idén is meghirdeti a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását. A Díj, melyet évente általában heten nyerhetnek el, az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy kívül élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi elismerését szolgálja.

 

A felterjesztés határideje 2019. október 10.

 

A felterjesztéssel kapcsolatos részletes tudnivalók (tájékoztató, felhívás, adatlap) a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok/ címről letölthetők.

Tájékoztatás a CSOK keretében támogatott ingatlanok vállalkozási célú használatáról

2019. július 18.

A  Pénzügyminisztérium korábban állásfoglalást adott ki a CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény ) keretében támogatott ingatlanban  egyéni vállalkozás vagy bármilyen vállalkozás bejelentésével kapcsolatban, amely szerint vállalkozási tevékenység végzése, illetve székhely (telephely, fióktelep) létesítése lakáscéltól eltérő hasznosításnak minősül és a CSOK támogatás visszafizetését vonja maga után.

 

A CSOK szabályozásának ez a része 2019. július 11-étől módosult.

Ipari park épül Csurgón

2019. június 28.

A TOP Program keretein belül 450 millió forintos európai uniós támogatást nyert Csurgó Város Önkormányzata iparterületeinek fejlesztésére. A település határában, mintegy öthektáros területen

épülő ipari parkot a Csurgói Ipari Park Kft. üzemelteti, amely már szerződést is kötött az építést végző kivitelező céggel.

Magyar - Szlovén Üzleti Találkozó

A Szlovén Női Menedzserek Szövetsége (FAM) Magyarország Ljubljanai Nagykövetségének közreműködésével 2019. szeptember 25-én, szerdán üzleti találkozót szervez magyar partnerei részére a szlovéniai Podčetrtek városában, az Olimia Termálfürdőben. A találkozóra a 2017-ben Vonyarcvashegyen tartott magyar-szlovén üzletasszonytalálkozó folytatásaként kerül sor. 

Forrás: Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Kérdőív turisztikai vállalkozások számára

2019. szeptember 11.

A Pannon Egyetem GTK/Georgikon Kar részt vesz egy lengyel-olasz-brit-magyar egyetemi projektben (NAWA néven), melynek keretein belül az egyetemek és a turisztikai/vendéglátó vállalkozók, cégek közötti együttműködésről készült kérdőív kitöltetésére kerül sor.

Somogy megyében is elindult a beszállítói- és külpiaci mentoráltak kiválasztása

2019. szeptember 5.

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében megjelentek a mentorálandó kis- és középvállalkozásoknak szóló pályázati felhívások.

Beszállítói mentoráltnak olyan kkv-kat keresnek, melyek be szeretnének lépni a hazai, illetve  a nemzetközi beszállítói láncokba.

Külpiaci mentoráltnak pedig olyan kkv-k érdeklődését várják, melyek bővíteni szeretnék a külpiaci tudásukat, valamint be kívánják indítani külkereskedelmi tevékenységüket, neves közepes vagy nagyvállalatok segítő közreműködése mellett.

 

A jelentkezéseket a www.vallalkozztudatosan.hu címen 2019.szeptember 9-től október 9-ig lehet benyújtani.

Beruházásait már évi nettó 0 %-os kamattal is finanszírozhatja

2019. augusztus 28.

A Széchenyi Kártya Programot koordináló, KAVOSZ Zrt. törekszik, hogy eleget tegyen a kkv-k finanszírozási igényeinek és a szektor fejlődését szolgálja.

A kkv szektor visszajelzései alapján fejlesztik a Programot, ami mára egy hat elemből álló finanszírozási palettát kínál. A SKIK ügyfélszolgálati irodáiban is igényelhető hitelek egymásra épülnek és akár egyidejűleg is felhasználhatók.

Legyél Te "Az Év Ingatlanpiaci Tehetsége"!

2019. augusztus 28.

Az Indotek Group és a Portfolio Csoport létrehozta "Az Év Ingatlanpiaci Tehetsége" díjat, amellyel a hazai ingatlanszakmában különleges szakmai teljesítményt nyújtó tehetségeket szeretnék méltó módon elismerni.

Így kell elindítani egy startupot

2019. augusztus 26.

A Magyar Formatervezési Tanács (MFT) kiadványa főként a design területén tevékenykedő kreatív kisvállalkozások támogatását célozza, ám minden induló cég számára tartalmaz hasznos információkat.

Elismerés a somogyi gazdaság legjobbjainak

2019. augusztus 23.

A kiemelkedő teljesítmények, az eredmények, az elért célok elismerést, megbecsülést érdemelnek. A kamara minden évben kifejezi elismerését azoknak, akik nemcsak helytálltak, de valamiben ki is tűntek. Kérjük, hogy ha van olyan kamarai tag vállalkozás a látóterében, melyet érdemesnek tart, vagy ha Ön saját vállalkozásában volt sikeres, rövid írásbeli indoklással ellátva  jelezze ezt felénk október 31-ig ! Az elismerés nemcsak annak jó, aki kapja, de annak is, aki adja!  

 

Jelölni, pályázni a következő kategóriákban lehet:

Megalakult a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamara

2019. augusztus 15.

A Kárpát-medencei térség gazdasági egységének megteremtésére, erősítésére tizennégy magyar magánszemély a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen megalapította a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamarát

Kérdőív: Milyen kihívásokkal szembesülnek a női vezetők?

2019. augusztus 15.

Az EUROCHAMBRES Női Hálózata (Eurochambres Woman Network, EWN) egy felmérést készít a női vállalkozók és a vezető pozícióban lévő nők számára.

Üzleti delegáció Malajziába és Szingapúrba

2019. augusztus 12.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációt szervez Malajziába és Szingapúrba 2019. november 17-23 között. A kiutazó üzleti delegáció célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a vállalkozók közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, a már meglévő üzleti kapcsolatok elmélyítése.

Augusztus 8-tól az egyszerűsített adózású vállalkozások is igényelhetnek kedvező hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól

2019. augusztus 8.
Az egyszerűsített adózású vállalkozások is igényelhetnek kedvező hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól.
 
 

Felső-Ausztria új online platformmal várja üzleti partnereit

2019. július 25.

Felső-Ausztriában megvalósuló üzleti kapcsolatokhoz nyújt segítséget az az új online platform, amely a külföldi cégeket/szervezeteket támogatja a Felső-Ausztriába irányuló üzleti útjuk tervezésében és szervezésében.

Elindult "Az Év Felelős Foglalkoztatója 2019" pályázat

2019. július 18.

A tavalyi évhez hasonlóan 2019-ben is keresik az ország azon munkáltatóit, akik az emberi erőforrást vállalatuk legfontosabb értékeként kezelik, ezért megtartásuk, fejlesztésük és jóllétük érdekében erőfeszítéseket is tesznek.

Elkezdődtek a Csurgói Ipari Park kivitelezési munkálatai

2019. július 10.

Felvonultak a munkagépek a Csurgó város nyugati részén elhelyezkedő, Gyékényes felé vezető út mentén található öthektáros területen, ahol a következő egy évben megépül a település ipari parkja. Jánosa Tibor, a parkot üzemeltető kft. ügyvezetője elmondta, a műszaki ellenőr és a geodéta munkája után a gépek elkezdik a cserje- és bozótirtást, a tereprendezést, a humuszleszedést, és lavirsíkot készítenek.

"Családbarát ország" felhívás

2019. június 27.

Az Európai uniós forrásból megvalósuló projekt nem kisebb feladatot tűz ki, mint a családbarát Magyarország megteremtése. A megvalósí-tásban a munkahelyek és a szolgáltatások kulcsfontos-ságú szerepet töltenek be.