Üdvözöljük a

A munkavállalók szabad mozgásának szabályai | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A munkavállalók szabad mozgásának szabályai

Szerző: Győrbíró-Kovács Andrea | 2013. április 16.
Az Európai Unió egyik legféltettebben óvott elve – az EU alapszerződésében foglalt alapvető jog – a munkavállalók szabad mozgása.
 
Minden uniós állampolgárnak jogában áll az EU 27 tagállamának bármelyikében élni, dolgozni, állást keresni és nyugdíjba vonulni. A munkavállalók szabad mozgására vonatkozó uniós szabályok az Európai Gazdasági Térség országaira is vonatkoznak, nevezetesen Izlandra, Liechtensteinre és Norvégiára.
 
A megkülönböztetés tilalma és az egyenlő bánásmód
Egyetlen uniós tagállamnak sem áll jogában bármely uniós ország állampolgárától a nemzetiség alapján megtagadni a munkaerőpiachoz való hozzáférést.
 
A közösségi jogszabályok biztosítják továbbá, hogy az uniós állampolgárok egyenlő bánásmódban részesüljenek, ha egy másik tagállamban pályáznak meg egy állást. A határ menti ingázókat ugyanolyan bánásmód illeti meg, mint a nemzeti alkalmazottakat.
 
A más uniós tagállamban állást vállalóknak jó tudniuk, hogy a családtagjaikat is ugyanazok az oktatáshoz- és társadalombiztosításhoz való jogok illetik meg, mint a célország saját állampolgárait.
 
Állások a közszférában
Elvileg a közszféra állásai is valamennyi uniós állampolgár előtt nyitva állnak. Bizonyos körülmények között azonban az uniós tagállamok fenntarthatják a közszféra állásait a saját állampolgáraik számára. Ilyenek az adott állam érdekeinek védelmével kapcsolatos állások, a korlátozásokat pedig eseti alapon kell elbírálni.
 
Más tagállamok állampolgárai pl. az oktatás, a közegészségügy és a közbiztonság területén pályázhatnak állásokra a közszférában.
 
Átmeneti intézkedések
Az EU 2004-es és 2007-es bővítésekor a tagállamoknak lehetősége nyílt bizonyos „átmeneti intézkedéseket” bevezetni, amelyek az újonnan belépő tagállamok munkavállalóinak a szabad mozgását korlátozták.
 
Ez az átmeneti időszak azonban a végéhez közeledik. Az EU-hoz 2004-ben csatlakozott tagállamokra vonatkozó korlátozások 2011. május 1-jén lejártak. A 2007-ben csatlakozott Bulgária és Románia munkavállalóira még vonatkoznak bizonyos korlátozások, azonban ezek is csak 2013. december 31-ig lesznek érvényben.
 
További előnyök:
A munkanélküli álláskeresők továbbá jogosultak az álláskeresés ideje alatt bizonyos ideig egy másik uniós tagállamban tartózkodni. Sőt, a munkanélküli segélyüket is felvehetik abban az országban, amelyben tartózkodnak. Kezdetben ez az időszak legfeljebb három hónap lehet, azonban lehetőség van az átviteli időszakot legfeljebb hat hónapra hosszabbítani.
 
 
Társadalombiztosítási jogok és iskolai végzettség
Az uniós tagállamok dolgoznak azon, hogy kölcsönösen elismerjék egymás iskolai végzettségeit és a lehető legjobban összehangolják a társadalombiztosítási rendszereiket, hogy ezzel is megkönnyítsék a külföldi munkavállalást.
 
Mindenesetre mielőtt egy másik uniós tagállamba költözne, érdemes figyelembe vennie az alábbi szempontokat:
  • Elismerik-e és elfogadják-e majd a másik tagállamban az iskolai végzettségemet és képesítéseimet?
  • Amennyiben a költözés mellett döntenénk, én és a családom a saját országuknak megfelelő szintű társadalombiztosítási ellátásban és juttatásban fogunk-e részesülni?