Üdvözöljük a

2,2 millió euró a véleménynyilvánítás szabadságáért, a minőségi újságírásért és a határokon átívelő együttműködésért | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

2,2 millió euró a véleménynyilvánítás szabadságáért, a minőségi újságírásért és a határokon átívelő együttműködésért

Szerző: Szakály Andrea | 2019. február 22.

Az Európai Unió 2,2 millió eurót biztosít 3, a tömegtájékoztatás szabadságát és sokszínűségét szolgáló kísérleti projekt megvalósítására. A projektek azt hivatottak elősegíteni, hogy nagyobb teret nyerjen a minőségi újságírás, továbbá hogy elmélyüljön a médiaszakemberek és a médiatanácsok között a határokon átívelő együttműködés.

A támogatásban a következő 3 kísérleti projekt részesül:

  • Csereprogram a média fiatal tehetségei számára” (költségvetés: 1 200 000 euró, azaz 380 millió forint): a projekt célja, hogy előmozdítsa a fiatal médiaszakemberek mobilitását, és megkönnyítse a fiatal médiaszakemberek és a médiaorgánumok közötti, határokon átívelő együttműködést.
  •  Gyakornoki lehetőségek a kisebbségi nyelvi média számára” (költségvetés: 500 000 euró, azaz 160 millió forint): a projekt révén a kisebbségi nyelvű médiaorgánumoknál dolgozó médiaszakemberek Európa-szerte lehetőséget kapnak arra, hogy gyakornokként szakmai tapasztalatot szerezzenek vezető európai médiavállalatoknál. 
  • „Médiatanácsok a digitális korban (költségvetés: 500 000 euró, azaz 160 millió forint) a projekt célja a média önszabályozó szervei által folytatott tevékenységek tanulmányozása és feltérképezése az Európai Unióban. A kísérleti projekt ezenfelül olyan platform kialakítását is elő kívánja segíteni, mely megkönnyíti, hogy ezek az önszabályozó szervek együttműködjenek egymással és alkalmazkodjanak az online világban jelentkező igényekhez, követelményekhez.

 
Az Európai Bizottság által ma közzétett pályázati felhívásokra 2019. április 17-ig lehet jelentkezni.

 

Forrás: Európai Bizottság Magyarországi Képviselete