Üdvözöljük a

2019-ben is lehet pályázni az Európai Nyelvi díjra! | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

2019-ben is lehet pályázni az Európai Nyelvi díjra!

Szerző: Szakály Andrea | 2019. január 29.

Az Európai Nyelvi Díj az Európai Bizottság által indított kezdeményezés. Célja, hogy hivatalos elismerésben és díjazásban részesítse az oktatás és képzés bármely szintjén megalkotott, példaértékű és innovatív programokat, amelyek az idegen nyelvek tanítását célozzák.

2017-ben, Magyarországon a Szépművészeti Múzeum Festmények közt barANGOLunk (DepARTures) című múzeumpedagógiai projektje nyerte el a díjat.

A program kiemelten fontosnak tartja, hogy mind a nemzeti, mind az Európai uniós értékek érvényesüljenek a versenyre bocsátott pályázatokban. Nemzeti szinten rendkívül fontos a nyelvtanulás iránti motiváció elősegítése és a nyelvoktatást facilitáló ötletek. Európai prioritásként pedig alapvető fontosságú a nyelvi akadályok elhárítása és a színvonalasabb, inkluzívabb, minőségi oktatást megteremtő iskolák segítése, létesítése.

A díjazottak között 500 000 Ft kerül kiosztásra, illetve a nyertes pályázatot benyújtó intézmények hivatalos oklevelet kapnak és használhatják az Európai Nyelvi Díj emblémáját céges dokumentumaikon, kiadványaikon.

Pályázási határidő: 2019. február 28. 23:59 (csütörtök)

Pályázással kapcsolatos, további információkat itt találnak.