Üdvözöljük a

A Parlament megválasztotta a von der Leyen Bizottságot | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Parlament megválasztotta a von der Leyen Bizottságot

Szerző: Szakály Andrea | 2019. november 29.

Az új Európai Bizottságot 461 szavazattal, 157 ellenszavazat és 89 tartózkodás mellett választották meg.

A Parlament megválasztotta az új Biztosi Testületet, amelyet szerdán mutatott be Ursula von der Leyen a strasbourgi plenáris ülésen.

 

A szerdán délben tartott név szerinti szavazáson a képviselők 461 szavazattal, 157 ellenszavazat és 89 tartózkodás mellett hagyták jóvá az új Biztosi Testületet.

 

Ursula von der Leyen, a megválasztott bizottsági elnök felszólalásában elismételte a júliusi plenáris ülésen tett vállalásait, és a biztosjelöltek meghallgatásai során elhangzott kötelezettségvállalásokat. Kiemelte: létrehozza a megfelelő befektetési és szabályozási környezetet ahhoz, hogy Európa számos kritikus területen világelső lehessen, így a környezetvédelem és az éghajlatváltozás, a növekedés, a társadalmi befogadás, az innováció és a digitalizáció, illetve a demokrácia, a jogállamiság, az európai értékek és a polgárok jogainak védelme terén. Az elnök arról is beszámolt, hogy a Parlament kérésének megfelelően megváltoztatta néhány portfólió nevét.

A délben lezajlott választás előtt a képviselőcsoportok rövid tanácskozáson döntöttek szavazati szándékukról, amelyről a képviselőcsoportok vezetői számoltak be a plenáris ülés színe előtt.

 

Forrás: Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája