Üdvözöljük a

Az Európán belüli tanulás és az álláskeresés is egyszerűbbé válik | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az Európán belüli tanulás és az álláskeresés is egyszerűbbé válik

Szerző: Szakály Andrea | 2019. november 15.

A Nemzeti Europass Központ szolgáltatásainak, az Europass önéletrajznak, az Europass mobilitási igazolványnak, a számos hasznos kiadványnak és az Álláskeresői kisokos nevű blognak köszönhetően egyszerűbbé válik az Európán belüli tanulás és az álláskeresés is.

EUROPASS ÖNÉLETRAJZ

Az Europass CV az egyik legnépszerűbb önéletrajz a fiatal álláskeresők körében, melyet 2005 óta már 128 milliószor töltöttek ki világszerte. A mindenki számára elérhető kitöltőfelület nem csupán megkönnyíti a felhasználó dolgát azzal, hogy leveszi a szerkesztés terheit a válláról, de hasznos tippekkel is segíti a munkáját. Az Europass honlapon ezen felül kitöltött CV mintákat és további gyakorlati tanácsokat is olvashatnak az érdeklődők, valamint az Europass különböző kiadványait is megtekinthetik, melyek nem csak az önéletrajzírásban, de az álláskeresésben és a karriertervezésben is hatékony segítséget nyújthatnak a számukra.

 

EUROPASS MOBILITÁSI IGAZOLVÁNY

Az Europass mobilitási igazolvány a külföldi tanulmányok és tapasztalatok bemutatásának legfontosabb eszköze, melyek ma már nagyon fontos szempontnak számítanak a munkáltatók részéről. Az új kitöltőfelületnek köszönhetően, melyen magyar mellett angol, német és francia nyelven is kiállítható az igazolvány, a felhasználó saját szavaival foglalhatja össze, milyen tudást és képességeket sajátított el kiutazása során, a PDF XML formátumú dokumentumot pedig bármikor vissza lehet tölteni, és kiegészíteni a szükséges adatokkal. Az oldalon elérhető útmutató hasznos tanácsokkal is segíti a kitöltést.

 

KIADVÁNYOK

Az Önéletrajz lépésről lépésre  c. útmutató füzet az Europass önéletrajz megalkotásának különböző szakaszain viszi végig az olvasót, röviden, képekkel illusztrálva, hasznos tanácsokkal szolgálva azoknak is, akik még nem rendelkeznek szakmai tapasztalattal.

A Tervezd meg a karriered! című kiadványunk tanácsadó cikkei az munkakeresés egész folyamatát lefedik a pályázás kezdeti lépéseitől az állásinterjúig. A kiadvány a diákok számára különösen hasznos lehet, hiszen számtalan tanáccsal és gyakorlatias példával szolgál. Az álláspályázathoz szükséges dokumentumok bemutatása mellett az álláskeresés folyamatáról, és a munkaerőpiac helyzetéről is képet kaphatnak a fiatalok.

 

ÁLLÁSKERESŐI KISOKOS

Az Europass új, folyamatosan frissülő blogja, az Álláskeresői kisokosra, az álláskeresők szempontjából releváns témákkal foglalkozó rövid cikkeket tartalmaz. A gyakorlati tippek és hasznos tanácsok olyan kérdésekre adnak választ, melyek alapvetően meghatározhatják egy pályázó esélyeit, sokszor mégsem jut eszünkbe feltenni őket  – egészen az állásinterjú kritikus pillanatáig.