Üdvözöljük a

Ezen a héten az EP-ben: hosszú távú költségvetés, turizmus, Covid19 | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ezen a héten az EP-ben: hosszú távú költségvetés, turizmus, Covid19

Szerző: Puha Anikó | 2020. május 25.
Az Unió Covid19 miatt módosított következő hétéves költségvetése, a turizmus jövője és a munkavállalók mobilitása is téma lesz a héten a Parlamentben.Ursula von der Leyen elnök ismerteti a Bizottság hosszú távú költségvetésre (2021-2027) és egy helyreállítási csomagra tett javaslatát a szerdai plenáris ülésen.

Az EP-képviselők egy kétbillió eurós helyreállítási tervet kértek a Bizottságtól a Covid19 okozta károk enyhítésére.Angela Merkel német kancellárral találkozik az EP elnöke és a politikai csoportok vezetői szerda reggel.
Európa jövője a téma az alkotmányos ügyekkel foglalkozó szakbizottság keddi ülésén. A képviselők megvitatják az Európa jövője konferenciasorozat megvalósításának lehetőségét és az EP szerepét. Április 17-állásfoglalásukban már kérték a konferencia mielőbbi elindítását.

A Bizottság utazásra és idegenforgalomra vonatkozó útmutatását vitatja meg az EP közlekedési szakbizottsága csütörtökön. A javaslat gyakorlati tippeket tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan tudják a tagállamok összehangolni a Covid19 miatt bevezetett utazási korlátozások fokozatos megszüntetését, hogy a turizmusban dolgozó vállalatok újra megkezdhessék a munkát.

A koronavírus-járvány hatása a dolgozók mobilitására, valamint a szerződéses és szezonális munkások helyzete lesz a téma a foglalkoztatási szakbizottságban kedden.
A világjárvány uniós biztonságra, védelemre tett hatásáról és a dezinformáció káros szerepéről vitáznak Josep Borrell bizottsági alelnökkel a biztonság- és védelempolitikával foglalkozó szakbizottság képviselői kedden.