Üdvözöljük a

Még idén plusz 100 millió euró a kutatási és a hallgatói mobilitási programoknak | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Még idén plusz 100 millió euró a kutatási és a hallgatói mobilitási programoknak

Szerző: Szakály Andrea | 2019. május 21.

Az Európai Bizottság javaslatot tett arra, hogy az EU 100 millió euróval növelje két kiemelt jelentőségű és rendkívül népszerű uniós program, a Horizont 2020 és az Erasmus+ idei költségvetését.

A többletforrások elősegítik, hogy az Unió hatékonyabb választ adjon olyan fontos kihívásokra, mint az éghajlatváltozás elleni küzdelem, illetve a munkaerőpiaci igényekhez igazodó oktatás előmozdítása.

A 100 millió eurós többlettámogatásból 80 millió euró éghajlatváltozással kapcsolatos kutatásokat fog finanszírozni a Horizont 2020, azaz az EU kutatási és innovációs programja keretében, elősegítve annak a célnak a megvalósítását, hogy a Horizont 2020 program költségvetésének 35%-a a klímaváltozással kapcsolatos kutatásokat szolgálja. A fennmaradó 20 millió euró az Erasmus+ programot, vagyis az Unió oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramját fogja támogatni.

A javaslatban szereplő 100 millió eurós többletforrással együtt a 2019-ben kutatásra és hallgatói mobilitásra fordított teljes költségvetés el fogja érni a 15,2 milliárd eurót.

 

Forrás: Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete