Üdvözöljük a

Nyilvános konzultáció indul a nők és férfiak egyenlő bérezését biztosító uniós szabályokról | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nyilvános konzultáció indul a nők és férfiak egyenlő bérezését biztosító uniós szabályokról

Szerző: Szakály Andrea | 2019. január 12.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított, hogy felmérje, milyen hatást gyakorolnak az európai uniós jogszabályok a nők és a férfiak egyenlő bérezésének tekintetében.

Az uniós szerződések rögzítik az „egyenlő munkáért egyenlő bért” elvét, az uniós jogszabályok pedig tiltják a nemi alapon történő közvetlen és közvetett megkülönböztetést. A nyilvános konzultáció révén a Bizottság a polgárok, a hatóságok, a szociális partnerek, a civil társadalmi szervezetek és a kutatók véleményét, tapasztalatait és észrevételeit kívánja megismerni.

Célja, hogy feltárja, milyen módon lehet hatékonyabban érvényre juttatni az egyenlő bérezés alapelvét, melyet a nemek közötti egyenlőségről szóló uniós irányelv és a díjazás átláthatóságáról szóló 2014. évi bizottsági ajánlás is rögzít.

A konzultációban április 5-ig lehet részt venni az interneten elérhető kérdőív kitöltésével, mely az EU összes hivatalos nyelvén elérhető.

 

Az online kérdőívet ITT töltheti ki.

 

Forrás: Európai Bizottság Magyarországi Képviselete