Üdvözöljük a

Somogyi ezüstérem a 4 for Europe regionális döntőjén | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Somogyi ezüstérem a 4 for Europe regionális döntőjén

Szerző: Szakály Andrea | 2019. november 25.

A barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium „Szimbionták” nevű csapata lett a második a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája által meghirdetett 4 for Europe elnevezésű vetélkedő regionális döntőjén.

A középiskolások számára meghirdetett vetélkedő első, online fordulóján minden eddiginél több, egyenként 4-4 fős csapat mérte össze tudását az Európai Unióról. Somogyból 10 csapat nevezett be, ám az első fordulón szerzett pontok alapján csupán két csapat jutott tovább a regionális döntőbe, mindketten a barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégiumból.

 

A dél-dunántúli regionális döntőt a pécsi Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban rendezték meg 2019. november 21-én. A régióból bejutott 10 csapat közül az első helyen pécsi, a másodikon pedig az egyik barcsi csapat végzett, ők részt vehetnek az országos megmérettetésen is, melyet Kecskeméten, december 9-én rendeznek majd meg.