Üdvözöljük a

Több mint 50 milliárd forint uniós támogatás a gyorsabb és kényelmesebb vasúti utazásért | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Több mint 50 milliárd forint uniós támogatás a gyorsabb és kényelmesebb vasúti utazásért

Szerző: Szakály Andrea | 2019. január 16.

Az uniós kohéziós alapok 166 millió euróval (kb. 53 milliárd Ft) támogatják, hogy az utasok hamarosan jobb körülmények között utazhassanak néhány Budapestről induló vasútvonalon.

Ez az összeg 11 nagy befogadóképességű, emeletes vasúti jármű beszerzését teszi lehetővé, amelyek a 30-as, a 30a-s, a 80-as és a 100-as vonalakon fognak közlekedni.

 

Corina Crețu, a regionális politikáért felelős uniós biztos kijelentette: „A kohéziós politika keretében biztosított összeg a magyarországi vasúti szolgáltatásokat gyorsabbá és megbízhatóbbá, az utazást pedig sokkal kényelmesebbé teszi. Ez jól példázza, hogyan javítja az EU mindennapi életünket.


A 600 ülőhellyel rendelkező vonatokon kijelölt hely található majd a kerekesszékek és a kerékpárok számára is. A szerelvények wifihálózat mellett audiovizuális rendszerekkel, biztonsági kamerákkal és csatlakozóaljzatokkal is fel lesznek szerelve.

 

Forrás: Európai Bizottság Magyarországi Képviselete