Üdvözöljük a

További 142 magyarországi település nyert el WiFi4EU-utalványt | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

További 142 magyarországi település nyert el WiFi4EU-utalványt

Szerző: Szakály Andrea | 2019. október 25.

Az Európai Bizottság kihirdette a harmadik – idén szeptemberi – WiFi4EU pályázati felhívás eredményét. A több mint 11 ezer pályázó közül a Bizottság összesen 1780 települést választott ki és részesít WiFi4EU-utalványban.

A kiválasztott települések önkormányzatai wifipontokat hozhatnak létre a közösségi élet olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat, pl. könyvtárakban, múzeumokban, parkokban vagy egyéb köztereken. Magyarországról ebben a körben rekordszámú önkormányzat részesült támogatásban: Abaújszántótól Zsámbokig 142 település nyerte el az egyenként 15 ezer euró (csaknem 5 millió forint) értékű WiFi4EU-utalványokat.
 
A kiválasztott települések szerződést köthetnek azokkal a cégekkel, melyek a közterületeken telepíteni fogják a wifipontot, majd beválthatják a kapott utalványt. Minden wifipont legalább 3 éven át fog üzemelni. A WiFi4EU-hálózatok ingyenesen és reklámmentesen állnak majd a felhasználók rendelkezésére. A Bizottság 2020 végéig egy további felhívást tervez közzétenni azon települések számára, amelyek eddig nem kaptak utalványt.

 

Forrás: Európai Bizottság Magyarországi Képviselete