Üdvözöljük a

WiFi4EU Pályázati felhívás | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

WiFi4EU Pályázati felhívás

Szerző: Puha Anikó | 2020. május 20.

Negyedik alkalommal regisztrálhatnak a települések európai uniós támogatásért,

hogy ingyenes wifi-hotspotokat létesítsenek közterületeiken.

 A soron következő, negyedik pályázati felhívás közzétételének időpontja:

2020. június 3.,szerda 13:00 (közép-európai idő szerint)

WiFi4EU https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/home

 A jobb felső sarokban érdemes magyar nyelvre váltani!

 A kedvezményezetteket a pályázatok beérkezésének sorrendjében választják ki, biztosítva, hogy minden országra jusson bizonyos mennyiségű utalvány.

 

Az Európai Bizottság WiFi4EU portálján európai települések regisztrálhatják adataikat. Ingyenes WiFi4EU-hotspotok (vezeték nélküli internet-hozzáférési pontok) kiépítésére fordítható uniós finanszírozásra pályázhatnak.

 

A pályázati felhívásra jelentkezhetnek: települések, települések által létrehozott társulások, melyek a tagjaik nevében járnak el.

 

A településeknek adott WiFi4EU-utalvány értéke 15 ezer euró. Az utalványban részesülő önkormányzatok kiválasztják a közösségi élet azon főbb színtereit, ahol WiFi4EU-hotspotokat (vezeték nélküli internet-hozzáférési pontokat) kívánnak létesíteni. A WiFi4EU-utalványok magasabb értékű projektek részleges finanszírozására is felhasználhatók.

 

Az utalványból lehet a már meglévő infrastruktúrát korszerűsíteni, kiegészíteni vagy új, csúcstechnológiás berendezéseket vásárolni.

 

Az Európai Bizottság a korábbi fordulókban 7980 európai települést választott ki, egyenként 15 000 euró értékű WiFi4EU-utalványt kaptak.

 

https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/home