Üdvözöljük a

Brüsszeli projekt nemzetközi kapcsolatok bővítésére | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Brüsszeli projekt nemzetközi kapcsolatok bővítésére

Szerző: Győrbíró-Kovács Andrea | 2016. május 3.

Miről szól a 18 hónapos brüsszeli projekt? 20 (19 EU tagország+Törökország) ország 100,000 kkv-ját vonja be egy közvetlen brüsszeli pályázat, a "mobiliseSME". Első lépcsőben egy nemzetközi kérdőívet kap mind a 100,000 cég aki most regisztrál. Az EU-szinten leghamarabb válaszoló 100,000 cég közül választják majd ki azokat a cégeket, amelyek 1-2 hónapra külföldre küldhetnek, vagy onnan fogadhatnak egy-egy alkalmazottat egy hasonló szektorban működő cégtől. Cél, a cégek nemzetközi kapcsolatainak bővítése, és azon keresztül a fejlődésük elősegítése. Amikor a 100,000 válasz bármely országokból összesen befut Brüsszelbe, akkor zárják le a jelentkezéseket.

A projekt partnerek három fő tevékenység révén kívánják a célt elérni:

             100.000 mikro, kis és középvállalkozás megkeresése online kérdőívvel 19 EU tagországban és Törökországban. Ez egy nagyszerű lehetőség a vállalkozások számára, hogy megfogalmazzák, mik az elképzeléseik és elvárásaik egy mobilitási programmal szemben, és ezt követően részesülhetnek is annak előnyeiből.

             2-2 fókuszcsoportos találkozó 13 országban, így Magyarországon is, amely lehetőséget kínál a vállalkozók számára, hogy megfogalmazzák javaslataikat egy határon átnyúló csereprogram részleteit illetően.

             Kísérleti, 1-2 hónap időtartamú nemzetközi csereprogramok megvalósítása. Ez az a momentum, amikor a mikró-, kis és középvállalkozások valódi előnyét élvezhetik annak, hogy munkatársuk tapasztalatot szerez egy másik ország vállalkozásánál, vagy saját maguk fogadnak egy külföldi cégtől munkatársat egy-két hónapos intervallumra.

 

A 20 országot átfogó nemzetközi KKV program hazai vezetője a Pályázati Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ), amely a - saját csatornáin kívül - a legrangosabb hazai KKV-szövetségek, kamarák, vállalkozói központok és más szervezetek segítségével nyit lehetőséget elsősorban a hazai vállalkozásoknak, de nem kizárva a civil szervezeteket sem a nemzetközi kutatásban való részvételből. Ha az Ön cége szeretne részt venni a nemzetközi KKV- programban, akkor regisztráljon most.  Kérjük, csak akkor jelentkezzen be, ha valóban szeretne a projektben részt venni és van alkalmazottja is.

 

További információ: Pályázati Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) www.patosz.hu

 

Itt regisztrálhat a nemzetközi projektbe: https://docs.google.com/forms/d/16H83rTZ_X1iZvWV_sIigl2F1vWvUB5RYsLno0oViVbM/viewform?usp=send_form