Üdvözöljük a

Elkezdődtek a Csurgói Ipari Park kivitelezési munkálatai | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elkezdődtek a Csurgói Ipari Park kivitelezési munkálatai

Szerző: Győrbíró-Kovács Andrea | 2019. július 10.

Felvonultak a munkagépek a Csurgó város nyugati részén elhelyezkedő, Gyékényes felé vezető út mentén található öthektáros területen, ahol a következő egy évben megépül a település ipari parkja. Jánosa Tibor, a parkot üzemeltető kft. ügyvezetője elmondta, a műszaki ellenőr és a geodéta munkája után a gépek elkezdik a cserje- és bozótirtást, a tereprendezést, a humuszleszedést, és lavirsíkot készítenek.

Az ügyvezető hozzátette, a későbbiekben kiépül majd a közműhálózat (áram, gáz, víz, szennyvíz), a távközlés, a közvilágítás, illetve a vagyonvédelmet szolgáló videós megfigyelő rendszer. Megépül a belső úthálózat is, amelyhez kapcsolódóan egy csomóponti csatlakozást is kialakítanak a Csurgó-Gyékényes közútra.

 

Jánosa Tibor kiemelte, a park infrastrukturális fejlesztésénél kiemelt szempont a környezettudatosság, illetve a fenntartható fejlődés, hiszen ez nemcsak társadalmi igény, hanem jól felfogott gazdasági érdek is a költséghatékonyságot szem előtt tartó cégek számára. Ennek megfelelően hosszú távon úgy nevezett „zöld” ipari parkként üzemeltetik a parkot. Ehhez elengedhetetlen a megújuló energiaforrások előnyben részesítése, ezért napelempark is épül, amely az áramszolgáltatást és a fűtést hivatott támogatni, illetve hosszútávon teljes egészében biztosítani.

 

Arra a kérdésünkre, hogy milyen cégeket várnak majd az ipari parkba, az ügyvezető azt felelte: a földrajzi elhelyezkedés és a rendelkezésre álló munkaerő miatt a csurgói ipari park vonzó lehet élelmiszergyártó és mezőgazdasági feldolgozó cégek számára is. A térségben az ország frekventáltabb területeivel szemben még nagyobb számban található itt olcsó munkaerő, amely alkalmas az ágazat feladatigényeinek kiszolgálására.