Üdvözöljük a

Üzleti lehetőség magyar gyártók számára Németország legnagyobb barkácsáruházláncánál | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Üzleti lehetőség magyar gyártók számára Németország legnagyobb barkácsáruházláncánál

Szerző: Győrbíró-Kovács Andrea | 2015. szeptember 8.

Az OBI – mind Németország, mind pedig Magyarország legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező barkácsáruházlánca.  Az OBI Németországban 578 üzlettel rendelkezik, melyek 2014-es összforgalma 6,9 milliárd EUR volt.  Az OBI wermelskircheni központja jelenleg kínálatának átstrukturálását tervezi Kelet-Európa, valamint a kisebb vásárlóerővel rendelkező német területek vonatkozásában. Ez azt jelenti, hogy ezen piacokra újabb, kedvezőbb kondíciókat kínáló, akár Kelet-Európában honos gyártóktól szereznének be árut nagyobb részarányban.  

A beszállítók különböző módon működhetnek együtt az OBI-val.

A kiszállítás általában közvetlenül az áruházakhoz történik, mert az OBI nem rendelkezik központi raktárral.

Bizonyos esetekben a szállítást átvállalja az OBI. Saját márkás termékeik beszerzését az OBI leányvállalata, a LUX végzi, amely logisztikai és raktározási feladatokat is ellát. Arra is van lehetőség, hogy kisebb beszállítókkal a LUX folytat tárgyalásokat, felméri megbízhatóságukat és akár a szállítást is biztosítja (ár kérdése).

 

Az OBI felhívása kiváló lehetőség magyar gyártók számára a keleti vagy akár a német piacokra való kilépés terén. Az OBI elsődleges szempontja, hogy az együttműködésben résztvevő tartós, megbízható beszállítói kapcsolatokon keresztül jó ár/érték arányú termékekhez jusson.

 

Amennyiben érdeklődik az üzleti lehetőség iránt, kérjük, szíveskedjen német nyelvű bemutatkozó anyagának összeállításakor az alábbi szempontokat figyelembe venni:

 

- az OBI áruházlánc portfóliójába illő termék bemutatására kerüljön sor,

- vonzó ajánlat elkészítése érdekében mérje fel az OBI jelenlegi kínálatát és árszínvonalát,

- az OBI rövid, átlátható, termékre fókuszált ajánlatokat vár, teljes bemutatkozó katalógusokat nem tekint meg,

- fontos a marketing, ill. marketing kommunikáció és termékprezentáció.

 

A beérkező első ajánlatokat az ügyvezető személyesen bírálja el és jelez vissza Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusának. Ezért első körben 5 max. 10 ajánlat eljuttatására van lehetőség. Ezt követően az OBI-tól kapott visszajelzések felhasználásával célszerű az ajánlatokat tovább tökéletesíteni.

Sikeres ajánlat lehetővé teszi a magyar beszállítói kapcsolatok kialakítását.

 

A felhívással kapcsolatban további információ az alábbi elérhetőségen kérhető, valamint megküldött anyagát kérjük, másolatban szíveskedjen az MKIK Magyar-Német Tagozat titkárságának is megküldeni az mnt@mkik.hu e-mailcímre.

 

SZABÓ Katalin 

külgazdasági referens   

Magyarország Főkonzulátusa Düsseldorf

Tel.: +49 201 244 898 45 | Fax: +49 201 244 899 79

E-Mail: kszabo@mfa.gov.hu