Üdvözöljük a

Tájékoztatás kedvezményes étkeztetés biztosításáról | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tájékoztatás kedvezményes étkeztetés biztosításáról

Szerző: Ördögh Róbert | 2019. március 4.

Tekintettel arra, hogy 2019. január 1-jétől jelentősen átalakult a béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások szabályrendszere, amely a gyakorlati képzést is szorosan érinti, a kedvezményes étkeztetés rendezésének érdekében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai véleményt kért a NAV illetékes főosztályától.

Mint köztudott a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban Szja tv.) 1. számú mellékletének 4.37. pontja értelmében adómentes bevételnek minősülnek a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény (a továbbiakban: Szakképzési tv.) és az iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók juttatásairól szóló 4/2002. (II. 26.) OM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) alapján a szakképző iskolai tanulóknak gyakorlati képzésük ideje alatt kötelezően biztosított vagy a gyakorlati képzést végző szervezet által saját döntése alapján biztosított nem pénzbeli juttatások, ideértve az utazási költségtérítést is.

A tanulókat kötelezően megillető juttatások körébe tartozik a kedvezményes étkeztetés is, amely a gyakorlati képzési napokon egyszeri kedvezményes étkezéssel, vagy étkezési költségekhez való természetbeni hozzájárulással teljesíthető. A Rendelet 3. § (4) bekezdése alapján a természetbeni hozzájárulás történhet étkezési utalvány, - jegy formájában is.

Az adómentesség szempontjából szükséges azonban figyelembe venni az Szja tv. 1. számú mellékletének 9.1. pontját, mely rögzíti, hogy amennyiben a juttatás tárgya utalvány ill. készpénzhelyettesítő fizetési eszköz, akkor az csak abban az esetben minősül nem pénzbeli juttatásnak, ha egyértelműen megállapítható, hogy az mely termék- vagy szolgáltatáskörben használható fel, továbbá ha az utalvány nem visszaváltható, és egyebekben a juttatás körülményei megfelelnek az adómentességre vonatkozó rendelkezésben foglalt feltételeknek.

Abban az esetben tehát, ha a gyakorlati képzést szervező olyan utalványt, kártyát juttat a tanulók részére, amelyeknél nem határozható meg egyértelműen, hogy az mely termék- vagy szolgáltatáskörben használható fel (pl. Edenred Ajándék utalvány, Edenred Ezüst, Arany, Platina kártya vagy Spar, Tesco Ajándékkártya), a juttatás nem tekinthető sem adómentesnek, sem egyes meghatározott juttatásnak, így a tanulóknak egyéb összevonás alá eső jövedelmük keletkezik (Szja tv. 28. §). Ez a megoldás tehát nem szerencsés, hiszen a juttatás után a tanulóknak 15%-os mértékű személyi jövedelemadót kell fizetniük, a kifizetőt pedig 19,5 %-os szociális hozzájárulási adó terheli.

Adómentesség szempontjából továbbra is elfogadott, ha a gyakorlati képző saját munkahelyi étkezdéjében, büféjében biztosít kedvezményes étkeztetést tanulói számára. Az adómentesség ténye azonban abban az esetben is fennáll, ha a képzőhely területén - vagy az adott településen lévő étteremben, büfében- tud a tanuló meleg/hideg ételt vásárolni a képzőhely által kibocsátott, vagy a külső szolgáltató által kiadott étkezési utalvánnyal/ étkezési jeggyel. Mindezek mellett megfelelő az is, ha a képzőhely ebédet rendel a tanulóknak, vagy ha a tanulók a gyakorlati képzés szervezőjének nevére kiállított számla ellenében vásárolnak ebédet, melynek költségét utólag megtérítik a tanulók számára.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy SZÉP-kártya juttatás biztosítására továbbra sincs lehetőség tanulószerződéssel történő gyakorlati képzés esetében.

 

Tájékoztatjuk, hogy a tájékoztatóban részletezettek szakmai véleménynek minősülnek, kötelező jogi erővel nem bírnak.