Üdvözöljük a

Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Piacra lépés Horvátországban, most egyszerűbb, mint valaha – közgyűlést tartott a Magyar – Horvát tagozat

2017. február 17.

Február 10-én, pénteken tartotta idei első közgyűlését a Magyar – Horvát Tagozat. Liszácz Mihály elnök köszöntőjét követően öt napirendi pontot tárgyaltak meg.

Megjelent: Üzleti környezet Horvátországban c. kiadvány

2016. február 4.

Horvátországi kapcsolatokkal rendelkező, vagy ezt még csak fontolgató cégeknek ajánljuk a fenti címen megjelent kiadványt.  Általános képet kaphatunk a horvát befektetési környezetről, a külkereskedelmi kapcsolataitól kezdve a bankrendszeren keresztül a pénz- és tőkepiaci szabályokig.

SASO kiállítás-látogatást szervezett a SKIK tagjai számára

2015. október 27.

A SKIK tagvállalkozásai és a Magyar-Horvát Tagozat tagjai számára idén október végén szervezett közös vásárlátogatást. Az úti cél ezúttal a SASO Nemzetközi Kiállítás volt, amely Dalmácia legjelentősebb városában, Split-ben került megrendezésre. Az utazáson 16 vállalkozás képviseletében 22 fő vett részt.

Hungarikumokból és eredeti horvát termékekből nyílt kiállítás Zágrábban

2015. május 29.

Hungarikumokból és eredeti horvát termékekből tekinthető meg kiállítás szombattól a Zágrábi Magyar Kulturális Intézetben. A tárlat célja, hogy a szélesebb közönséggel megismertesse azokat a magyar és horvát termékeket, amelyek a kiváló minőségen túl kulturális értéket is hordoznak.

Kamarával a VIROEXPO-n

2015. március 16.

A február végén Verőcén rendezett VIROEXPO Nemzetközi Kiállítás és Vásár-on Magyarország közösségi standdal szerepelt, ahol Somogy megyei cégek is helyet kaptak a kamara szervezésében.

Külföldi nyaraláskor népszerűtlen a bankkártya használat

2014. július 7.

A magyarok nagy része belföldön illetve Horvátországba utazik el nyaralni. Külföldi nyaraláskor a magyarok inkább készpénzzel fizetnek, míg belföldi utazáskor népszerűbb a bankkártyás fizetés honfitársaink körében.

VIROEXPO 2016

2016. február 4.

2016. február 26-28. között idén is megrendezik a VIROEXPO Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást a horvátországi Verőcén, néhány kilométerre a magyar-horvát határtól. A kiváló hangulatú rendezvényen elsősorban élelmiszeripari és helyi termékek, mezőgazdasághoz köthető árucikkek kerülnek bemutatásra.

Eszéken nyitott irodát a Magyar Nemzeti Kereskedőház

2015. november 25.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) égisze alatt működő Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft. Újvidék után Eszéken megnyitotta a második irodáját.

60 millió eurós uniós támogatás Magyarország és Horvátország együttműködéséhez

2015. szeptember 30.

A Bizottság elfogadta a 2014–2020 közötti időszakra vonatkozó, Magyarország és Horvátország közötti, határokon átnyúló együttműködési programot. A program 73,9 millió eurós teljes költségvetéséből – amelyből 60,8 millió eurót az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) biztosít – a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítésére, valamint a határ menti régiók környezetének védelmére törekszik.

Repülőjárat indul Zágráb és Budapest között

2015. március 26.

Április 2-án egy új horvát start-up légitársaság kezdi meg működését a zágrábi nemzetközi repülőtérről. Az Air Croatia frissen induló járathálózatának Budapest is része lesz.

2019-re elkészülhet a horvát LNG-terminál

2014. július 24.

Európai tervek szerint 2019-re készül el az adriai cseppfolyósgáz-terminál, amely 630 millió eurós beruházással, évi 6 milliárd köbméteres kapacitással épül meg.

A horvát lap szerint a Nyugat és az Egyesült Államok is abban érdekelt, hogy megépüljön a krki terminál és a német-lengyel határon fekvő Balti-tengeri lengyel kikötővárosban, Swinoujscévelmben lévő cseppfolyós terminált összekötő tranzitvezeték. Európa így kevésbé függne az orosz gáztól, és ezzel együtt az orosz politikától.