Üdvözöljük a

40 ezer látogató a 23. VIRO-EXPO Verőcén | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

40 ezer látogató a 23. VIRO-EXPO Verőcén

Szerző: Szakály Andrea | 2018. március 8.

Február 23-25. között került megrendezésre a 23. VIRO-EXPO kiállítás és vásár a horvátországi Verőcén, melyen 40 ezer látogató vett részt.

Az évente sorra kerülő seregszemlén jellemzően a térség legjellemzőbb élelmiszeripari termékei kerültek bemutatásra: sajtok, lekvárok, tökmagolaj, mézek és más kézműves jellegű termékek. Az idei vásáron a SKIK és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által gesztorált Magyar-Horvát Tagozat is részt vett a Verőcei Kamara vendégeként. A tagozatot négy vállalkozás képviselte.

A megnyitón és az előtte szervezett kamarai találkozón a tagozat elnöke, Liszácz Mihály is részt vett. A kiállítás idei partnerországa Albánia volt.

A Magyar Horvát Tagozat standján az Amnis Kft, a Seres Kft, a Kapos-Ternero Kft és a Zselic Kincse Szövetkezet volt jelen. A kiállítást megtekintette Andrej Plenković, a Horvát Köztársaság miniszterelnöke is. A magyar – horvát kapcsolatok fontosságát jelzi, hogy a miniszterelnök felkereste a magyar standokat, többek között a Magyar – Horvát Tagozat standját is.