Vendéglátós vállalkozók figyelem! Folytatódik a vendéglátó üzletek kamarai minősítése!
Kamarai védnöki táblát kaphat az arra érdemes vendéglátó üzlet!

2013. májusSomogyi Gazdaság

 

Tájékoztatjuk a vendéglátós vállalkozókat, hogy a három Balaton parti megye – Somogy, Veszprém és Zala – kereskedelmi és iparkamarái együttműködési megállapodás keretében a három megyében működő vendéglátóipari üzletek minősítését és védnöki táblával való ellátását folytatni kívánják. A minősítés eredményeként az előzőző években Somogy megyében 30 üzlet nyerte el a kamarai védnöki táblát.

A minősítésre az alábbi kategóriákban lehet jelentkezni:

  • Melegkonyhás vendéglátó üzlet,
  • cukrászda és
  • egyéb vendéglátóipari üzlet (kávézó, eszpresszó, bár).

A vendéglátó üzletek kamarai minősítésére várjuk mind a Balaton parti, mind a belső somogyi üzletek jelentkezését.

Jelentkezési határidő: 2013. június 30.

A minősítésben való részvétel önkéntes, feltétele a kamarának megküldött nyilatkozat a kötelezettségek vállalásáról és az üzlet önminősítésének elvégzése, illetve a nem kamarai tagok esetében a 30.000 Ft+ÁFA részvételi díj átutalása.

A minősítésben való részvételhez az adatlap igényelhető KURUCZ JÁNOS szakképzési tanácsadónál a 82/501-031-es, vagy a 30/2378-007-es telefonon, vagy a jkurucz@skik.hu e-mail címen. Kérjük, hogy a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat kitöltés után postafordultával szíveskedjenek visszaküldeni a kamara címére.


A kamarai minősítést tanúsító védnöki táblák elkészítésének és a minősítésben részt vevő szakértők költségeinek finanszírozását - a szakértői csoport próbafogyasztását kivéve - a kamarai tagok esetében a három kamara vállalja, így a minősítésben részt vevő kamarai tag vállalkozásnak csak a háromfős szakértői csoport próbafogyasztásának költségeit kell vállalnia.
A nem kamarai tagok esetében az eljárás költsége 30.000 Ft + ÁFA/üzlet, de ez mellett természetesen nekik is vállalni kell a háromfős szakértői csoport próbafogyasztásának költségeit.

A minősítés folyamata úgy zajlik, hogy az önként jelentkező vendéglátó üzletet működtető vállalkozó a három kamara szakértői által közösen kidolgozott szempontok szerint elvégzi a saját üzlete önminősítését, majd ezt követően az üzletben, próbafogyasztás keretében a másik két megyéből érkező, (zalai és veszprémi) független háromfős szakértői csoport próbafogyasztás keretében meggyőződik a szempontok teljesüléséről és elvégzi a vendéglátó üzlet minősítését.
A minősítés visszavonásig érvényes, az évenkénti utóellenőrzések keretében a kamarák ellenőrzik a minősítési követelmények színvonalát.

A megfelelőre minősített vendéglátóhelyek részére ünnepélyes keretek között, széleskörű sajtónyilvánosság előtt adjuk át a kamarai védnöki táblát.
A védnöki táblát elnyert vendéglátó üzletek névsorát a kamarák saját kiadványaikban megkülönböztetett módon megjelenítik, megküldik a Magyarországra akkreditált külképviseleteknek, a turisztikai hivatalokhoz, a kamarákkal kapcsolatban álló külföldi kamarákhoz.

A vendéglátó üzletek kamarai minősítésével kapcsolatban további részletes információt kaphat Kurucz János szakképzési tanácsadónál a 82/501-031-es, a 82/501-000-ás, vagy a 30/2378-007-es telefonon.

Vissza a kezdőlapra    |