Új év, új kihívások, új válaszok

2013. decemberSomogyi Gazdaság

 

Szakképzés, tájékoztatás, felkészülés az új uniós fejlesztési ciklus forrásainak fogadására – ezek képezik 2014 legfontosabb feladatait. Erről beszélgettünk Varga Józseffel, a SKIK elnökével.

ILYEN VOLT 2013…

Folytatás   |

Kamarai kitüntetések a kiválóságért

2013. decemberDr. Novák ferenc

 


A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége a megye gazdasági életében kiemelkedő szerepet játszó kamarai tagok elismerésére díjakat alapított, valamint határozott arról is, hogy köszönti vállalkozásuk megalakulásának 25. és annál magasabb kerek évfordulóját ünneplő tagjait. A kitüntetések és a jubileumi oklevelek átadására a kamara székházában 2012. december 18-án került sor.
Folytatás   |

Biztató jelek a gyümölcslé-piacon
Fazekas Endre: a termékfejlesztéssel
soha nem lehet leállni

2013. decemberSomogyi Gazdaság

 

Somogy Gazdaságáért díjat kapott a Sió Eckes Kft. A vállalkozás eredményeiről és céljairól kérdeztük Fazekas Endre ügyvezető igazgatót.

Folytatás   |

INVEST-PRO: magyar-horvát
határmenti együttműködés
a turisztikai befektetések ösztönzésére

2013. decemberSomogyi Gazdaság

 

December 11-én került sor az IPA INVEST-PRO program keretében a harmadik projekttalálkozóra, melyen részt vettek a projekt partnerek: a Krizseváci Agrár Főiskola (VGUK ), a Varasd Megyei Fejlesztési Ügynökség (AZRA), a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) valamint a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ( ZMKIK) képviselői.

Folytatás   |

Együtt a színvonalas ökoturizmusért!

2013. decemberSomogyi Gazdaság

 

Eszéken rendezték meg az első partner találkozót a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. keretében megvalósuló ECOTOP című projekthez kapcsolódóan. A résztvevő munkatársakat ezúttal a Horvát Élelmiszer Ügynökség Eszéki Irodája látta vendégül. A megbeszélésen a további munkafolyamatok tervezése volt a fő téma.

Folytatás   |