Irány a külpiac!

2014. februárSomogyi Gazdaság

 


Tematikus összeálltásunk   |

INVEST-PRO: magyar-horvát határmenti együttműködés a turisztikai befektetések ösztönzésére

2014. februárDr. Novák ferenc

 


A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége a megye gazdasági életében kiemelkedő szerepet játszó kamarai tagok elismerésére díjakat alapított, valamint határozott arról is, hogy köszönti vállalkozásuk megalakulásának 25. és annál magasabb kerek évfordulóját ünneplő tagjait. A kitüntetések és a jubileumi oklevelek átadására a kamara székházában 2012. december 18-án került sor.
Folytatás   |

INVEST-PRO: Zárórendezvény
a folytatás reményében

2014. februárSomogyi Gazdaság

 

A program várt eredménye volt többek között annak feltérképezése, hogy a határ menti régióban milyen jellegű idegenforgalmi beruházásokra mutatkozik igény és a két térség turisztikai vállalkozási hogyan tudnak együttműködni hosszú távon.

Folytatás   |

Összefogással a közös értékeinkért

2014. februárSomogyi Gazdaság

 

Az ECOTOP projekt fő célja a tartós együttműködés Magyarország és Horvátország oktatási és egyéb intézményei között annak érdekében, hogy a partnerek népszerűsítsék az ökoturizmust, valamint adatbázist és hatékony képzési tananyagot dolgozzannak ki a gazdasági szektor számára.

Folytatás   |

Vissza nem térítendő támogatások 
a tagság részére 2014-ben is!

2014. februárSomogyi Gazdaság

 

A SKIK az országban egyedülálló módon évek óta vissza nem térítendő támogatások nyújtásával segíti a kamarai tagságot. Az elnökség és a küldöttgyűlés döntésének értelmében a tagok – az eddigi évek gyakorlatának megfelelően – idén is igénybe vehetnek többféle támogatást. A kialakított rendszer sokoldalú, számos területet felölel, így lehetőség van arra, hogy minden kamarai tag megtalálhassa a neki leginkább megfelelő, üzleti tevékenysége szempontjából leghasznosabb támogatási formát.
Az elmúlt év októberétől a kamarai támogatási rendszer keretében lehetőség volt az online pénztárgépek beszerzésének támogatására. Ezt a lehetőséget 2014-ben is lehet igényelni.
Újdonság, hogy ebben az évben minőségbiztosítási rendszerek bevezettetését is támogatja a kamara.

Folytatás   |