Sikeres volt a VII. Kamarai Juniális

2014. júniusSomogyi Gazdaság

 


Több, mint 500-an jöttek el június 1-én Fonyódligetre, az Erzsébet Tábor területén megtartott juniálisra, amit a SKIK szervezett a kamarai tagvállalkozások vezetői, munkatársai és családtagjaik számára.
A kötetlen, családias időtöltés lehetőségét idén is sok színes program szolgálta és a helyszín adottságai eleve biztosították egy kellemes nap eltöltésének lehetőségét. Bár a rövid ideig szemerkélő eső eleinte kissé ráijesztett a résztvevőkre, összességében elmondhatjuk, hogy az időjárás idén is kegyeibe fogadott bennünket.
Kapcsolódó cikk    |

ECOTOP: Ökoturizmus a jó lehetőség
Az adottságok és a lehetőségek kihasz-nálása, élménnyé alakítása vendéget hoz

2014. júniusSomogyi Gazdaság

 

Az ökoturizmus még számtalan fejlesztési lehetőséget kínál a horvát-magyar határ menti térség számára. Erről közvetlenül is meggyőződhettek az ECOTOP projekt résztvevői azokon a programokon, amelyek abból a célból kerültek megszervezésre, hogy mások példáján keresztül a vállalkozások résztvevői ötleteket meríthessenek nem csupán fejlesztési elképzeléseik megvalósításához, de az együttműködések kialakításához is.

Folytatás   |

Innováció: 3D nyomtatás
A közeli jövőben már házilag is nyomtathatjuk a berendezéseinket, eszközeinket?

2014. júniusSomogyi Gazdaság

 

Design Terminál 2014. június 5-7 között második alkalommal rendezte meg a „Budapest 3D printing Days” rendezvényét., ahol 3D nyomtatás és az ahhoz kapcsolódó technológiák bemutatására került sor. A kiállításon a vállalkozások hazai vállalkozások mellett, több külföldi forgalmazó is bemutatkozott. Működés közben lehetett látni a 3D szkennert, 3D nyomtatókat, néhány 3D-s programot. A három nap alatt folyamatosan színvonalas előadások kerültek megrendezésre a „jövő technológiájáról”, annak lehetőségeiről. A rendezvény iránt nagy volt az érdeklődés, rengeteg külföldivel talákozhattunk. A helyszínen 6 országból, 30 nemzetközi kiállítóval és 20 előadással találkozhattak a látogatók.

Folytatás   |

INNOVÁCIÓS DÍJ
és MEGVALÓSÍTHATÓ ÖTLETEK 2014

2014. júniusSomogyi Gazdaság

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Akadémiai Bizottsága, a Pécsi Tudományegyetem, A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség, pályázatot hirdet „Dél-dunántúli/Területi Innovációs Díj” elnyerésére.

Folytatás   |