Kézművesség, hagyományőrzés

2015. augusztusSomogyi Gazdaság

 

A hónap témája rovatunkban a kézművességgel, hagyományőrzéssel foglalkozunk. (Szakképzés menű)

Mesterlevél átadó ünnepség

2015. augusztusSomogyi Gazdaság

 

Befejeződtek a TÁMOP 2.3.4-B Dolgozva tanulj! projekt keretében – a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál – szervezett mesterképzések.

Részletek   |

Fókuszban a Békéltető Testületek

2015. augusztusSomogyi Gazdaság

 

Január elsejével a 16. működési évünket kezdtük meg az ország további 19 békéltető testületével együtt. Amíg az első esztendőkben 4-6, sőt az is előfordult, hogy egyetlen üggyel sem fordultak hozzánk a fogyasztók, addig 2013-ban rekord számú, 275, míg tavaly az átlagos 195 kérelmet bíráltunk el a jogvitákban. Az idei június végi záró egyenlegünk szerint 2009-től összesen 1875 fogyasztói panaszban kíséreltünk meg egyezséget létrehozni a kérelmezők és a bepanaszolt vállalkozások között.

Részletek   |

Sikeres volt a VIII. Kamarai Juniális

2015. augusztusSomogyi Gazdaság

 

Június 14-én  Fonyódligeten, az Erzsébet Tábor területén került sor a VIII. Kamarai Juniálisra, amit a SKIK szervezett a kamarai tagvállalkozások vezetői, munkatársai és családtagjaik számára.
A kellemes időtöltés lehetőségét – a szokásokhoz híven – sok színes  program szolgálta és az időjárás is kegyeiben fogadta a rendezvényt.  
A nap folyamán a sportversenyek és a főzőverseny mellett kicsik és nagyok szórakoztatására népi játékokra, lovagolásra, íjászkodásra is nyílt lehetőség.
A gyermekeket légvár, trambulin, lufibohóc és játszóház is várta, ahol arcfestés és más különféle szórakoztató programok zajlottak.
A rendezvényen a kamarában működő Europe Direct Tájékoztató Iroda is megjelent és a nap folyamán játékos formában EU-s információkkal  szolgált.
Az idei év újdonsága volt a somogyi hagyományok felelevenítése jegyében sorra került bemutatók. Ennek keretében az érdeklődők megismerkedhettek a régi huszárok életével, részt vehettek interaktív betyárválasztáson.
A rendezvény záró részében a versenyszámok dobogós helyezettjei díjakat, okleveleket kaptak. Végül tombolasorsolásra is sor került, ahol sok értékes ajándék talált gazdára.

Folytatás   | Képek