Aktuális összeállításunkat a menüből érheti el
   |

ÚJ SZAKMAI KLUB: Nők a vállalkozásban

Újjáalakult a Somogy Megyei
Békéltető Testület

2016. februárSomogyi Gazdaság

 

A bírósági peren kívüli, egyszerű, gyors, – csak vállalkozások ellen indítható – és a felek számára ingyenes jogvitákat lefolytató békéltető testületek 4 éves mandátuma az év utolsó napján lejárt. A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő megyei szervezet január 6-án délután tartotta újjáalakuló ülését a kamara székházában.

Részletek   |

Szakképzési fórum

2016. februárSomogyi Gazdaság

 

Január 7-én a gyakorlati képzés ellenőrzéséről és a szakképzési hozzájárulás elszámolásáról tartottak a SKIK-nél fórumot. Az ellenőrzések tapasztalatairól Mayer Judit, SKIK szakképzési vezető tartott tájékoztatót az érdeklődőknek. A szakképzési hozzájárulás elszámolásának 2016. évi változásairól és az ezzel összefüggő ellenőrzésekről Szekeresné Dekkert Lívia, a NAV Somogy Megyei Igazgatóságának osztályvezetője beszélt a megjelenteknek.

  |

„Hogyan csökkenthető
a munkahelyi stressz?”

2016. februárSomogyi Gazdaság

 

Január 28-án „ Hogyan csökkenthető a munkahelyi stressz?” címmel tartottak előadást a SKIK-nél. A rendezvény résztvevői többek közt megismerkedhettek olyan egyszerű trükkökkel, melyekkel a feszültség jelentősen csökkenthető, szóba került az önérvényesítő kommunikáció, valamint a NEM-et mondás művészete is.

   |

A társadalombiztosítás, az adótörvények
és a szánviteli törvény 2016. évi változásai

2016. februárSomogyi Gazdaság

 

Január 26-án a társadalombiztosítás-, az adótörvények-  és a számviteli törvény 2016. évi főbb változásairól szerveztek előadást az érdeklődő szakemberek számára.  A rendezvényen közel 100-an vettek részt.

 Kapcsolódó írásunk  |

Vissza nem térítendő támogatások
a tagság részére 2015-ben is!

2016. februárSomogyi Gazdaság

 

A SKIK az országban egyedülálló módon évek óta vissza nem térítendő támogatások nyújtásával segíti a kamarai tagságot. Az elnökség és a küldöttgyűlés döntésének értelmében a tagok idén hatféle támogatást vehetnek igénybe. A kialakított rendszer sokoldalú, számos területet felölel, így lehetőség van arra, hogy minden kamarai tag megtalálhassa a neki leginkább megfelelő, üzleti tevékenysége szempontjából leghasznosabb támogatási formát. Az idei év újdonsága, hogy már nem csak azok igényelhetik a támogatásokat, akik az előző év január 1-én kamarai tagsággal rendelkeztek, hanem a frissen belépett vállalkozások is.

Bővebben   |