Orbán Viktor: hitel csak fejlesztésre!

2016. áprilisThurzó Ágnes sajtóreferens

 

MKIK Gazdasági Évnyitó: Az állam csökkentse a járulékokat, a bürokráciát,
a közintézményekben dolgozók létszámát és gondolja újra a cafeteria-rendszert
Ha Orbán Viktoron múlik, akkor a 2017-es költségvetésben csak fejlesztésre lehet hitelt felvenni, az állam működtetésére és fenntartására pedig nem lehet többet költeni, mint amennyi rendelkezésre áll. Legalábbis ilyen előterjesztést vár a nemzetgazdasági minisztertől. A miniszterelnök erről is beszélt március 10-én Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján.

Bővebben   |

Építőipar

2016. áprilisSomogyi Gazdaság

 

Aktuális összeállításunkat a menüből érheti el   |

Tavaszi megújulás a kamarában

2016. áprilisSomogyi Gazdaság

 

A tavaszi megújulás jegyében a SKIK-nél működő Nők a vállalkozásokban című szakmai klub második rendezvényén a klubtagok az együttműködő kommunikáció és az egészséges életmód lehetőségeivel ismerkedhettek április 7-én.

Bővebben   |

Van-e élet a Facebookon túl?

2016. áprilisSomogyi Gazdaság

 

Van-e élet a Facebookon túl? – avagy hogyan kommunikálhat egy vállalkozás a közösségi média csatornákon? címmel szervezett a SKIK rendezvényt, melyen közel 50 érdeklődő vett részt. A rendezvényen a résztvevők megismerhették a közösségi médiával kapcsolatos legújabb trendeket, és ötleteket is kaptak arra, hogy hogyan lehet ráirányítani a figyelmet az általunk közzétett információkra. Terjedőben vannak a Facebook mellett más közösségi oldalak is, mint például az Instagram, a Snapchat, az Ello, vagy a Pinterest. A videók megosztására továbbra is a Youtube a legkedveltebb oldal.

Tájékoztató a közbeszerzési törvényről

2016. áprilisSomogyi Gazdaság

 

A tavaly hatályba lépett új közbeszerzési törvény jelentősen újraszabályozta a közbeszerzési eljárások meghirdetését, lefolytatását, továbbá a támogatott szervezetek közbeszerzési kötelezettségét, ezzel nagymértékben érintve a gazdaság szereplőit. Az új közbeszerzési törvényről tartott tájékoztatót dr. Schablauer Péter a Magyar Közbeszerzési Zrt. vezérigazgatója a kamaránál március 22-én.

A vártnál nagyobb érdeklődés
kísérte az első állásbörzét

2016. áprilisSomogyi Gazdaság

 

Siófokon Mintegy 120 állás-, illetve képzéskereső látogatott el a március végén először megrendezett börzére, ahol 19 munkáltató, a munkavállaláshoz kapcsolódó szakmai szervezet és oktatási intézmény várta őket. Több munkáltató és munkát kereső is hasznosnak és sikeresnek ítélte az első siófoki állás- és képzésbörzét, amit a siófoki önkormányzat rendezett meg a polgármesteri hivatalban. A cél az volt, hogy segítsék a munkaadók és munkát keresők, a képzési- és foglalkoztatást segítő intézmények egymásra találását, ezzel is hozzájárulva a munkanélküliség csökkentéséhez, illetve a képzési igények felméréséhez. A rendezvényen részt vett a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara is.

Vissza nem térítendő támogatások
a tagság részére 2016-ben is!

2016. áprilisSomogyi Gazdaság

 

A SKIK az országban egyedülálló módon évek óta vissza nem térítendő támogatások nyújtásával segíti a kamarai tagságot. Az elnökség és a küldöttgyűlés döntésének értelmében a tagok idén hatféle támogatást vehetnek igénybe. A kialakított rendszer sokoldalú, számos területet felölel, így lehetőség van arra, hogy minden kamarai tag megtalálhassa a neki leginkább megfelelő, üzleti tevékenysége szempontjából leghasznosabb támogatási formát. Az idei év újdonsága, hogy már nem csak azok igényelhetik a támogatásokat, akik az előző év január 1-én kamarai tagsággal rendelkeztek, hanem a frissen belépett vállalkozások is.

Bővebben   |