Informatika: az út a jövőbe

2016. július-augusztusSomogyi Gazdaság

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a kis- és középvállalkozások informatikai hátterének korszerűsítése és szemléletének formálása érdekében – kormányzati támogatással – új, országos projektet indított. A kezdeményezésnek különös jelentősége van megyénkben, ahol a vállalkozások lemaradásban vannak – országos viszonylatban is – az informatika használata terén. A projekt Somogy megyei nyitórendezvényére június 9-én került sor Kaposváron.

Aktuális összeállításunkat a menüből érheti el    |

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2016. július-augusztusSomogyi Gazdaság

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a

„MAGYAR KÉZMŰVES REMEK”

elismerő cím elnyerésére.

A pályázat célja a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése,  minőségi kézműipari termékek bemutatása,  a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése/javítása, a magyar kézműiparban a hagyományőrző vállalkozói kultúra elmélyítése, a kézműves szakma rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása, népi kézműves mesterségek hagyományainak továbbéltetése.
Pályázati határidő: 2016. szeptember 2.
További információ: www.skik.hu , illetve telefonon: 82/501-025

Tájékoztató az agrárkamarai tagságról

2016. július-augusztusSomogyi Gazdaság

 

Sok somogy megyei vállalkozás kereste fel a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarát annak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által küldött levél hatására, melyben arról tájékoztattak egyes vállalkozásokat, hogy az Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról szóló 2012. évi CXXVI. törvény rendelkezései alapján az Agrárkamara tagjai közé nyilvántartásba vették őket.

Bővebben    |

Csobbantunk Európával!

2016. július-augusztusSomogyi Gazdaság

 

Június 30-án a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál működő Europe Direct Tájékoztató Központ  egy igazi nyári programot szervezett, melynek keretében szórakozva, az alkalomhoz illő módon bővíthették EU-s tudásukat a strandolók a kaposvári Virágfürdőben. A rendezvény neve az alkalomhoz illően „Csobbanj Európával!” volt.

Bővebben    |

A 2016/2017-es tanév rendje

2016. július-augusztusSomogyi Gazdaság

 

a 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet alapján

Bővebben    |