Becsengettek – kezdődik a tanév

2017. szeptemberSomogyi Gazdaság

 


Tematikus összeállításunk a „Szakképzés” menüből érhető el

Pályázzon, jelöljön!
Elismerés a kiválóságért

2017. szeptemberSomogyi Gazdaság

 

2016-ban a Somogy Gazdaságáért Díjat a tapsonyi Hans Pausch Kft. nyerte. Képünkön Krennert István ügyvezető és kamaránk elnöke, Varga József

A kiemelkedő teljesítmények, az eredmények, az elért célok elismerést, megbecsülést érdemelnek.
Sajnos a gazdasági élet területén, a vállalkozók világában ez nem történik meg túl gyakran. Éppen ezért a kamara minden év végén, bensőséges rendezvény keretében kifejezi elismerését azoknak, akik nemcsak helytálltak, de valamiben ki is tűntek. Az elismerés nemcsak annak jó, aki kapja, de annak is, aki adja!
Kérjük, hogy ha van olyan kamarai tag vállalkozás a látóterében, melyet érdemesnek tart, vagy ha Ön saját vállalkozásában volt sikeres, rövid írásbeli indoklással ellátva jelezze ezt felénk!
A SKIK elnöksége a megye gazdasági életében kiemelkedő teljesítményt nyújtó kamarai tag vállalkozások kitüntetéssel történő elismeréséről határozott

Bővebben    |

Mesterlevél átadó ünnepség
A mester cím rangot jelent

2017. szeptemberSomogyi Gazdaság

 

Egy szakma mesterének lenni rangot jelent. Hivatását szerető-, szakmai előmenetelére adó szakember a mesteri címet pályája során megszerzi. A mesteri cím megszerezése nem könnyű, sok tapasztalat, munka, tanulás, gyakorlás áll mögötte. Ezt a munkát és tudást ismeri el a mester cím, ami referenciát is jelent, és viselője méltán adhatja át tudását a következő generációnak.

Bővebben    |


2017. szeptemberSomogyi Gazdaság

 

2017. június 15-én a SKIK Nők a Vállakozásokban Klubja Marcaliban látogatott Mihalicsné Kemény Mária, a Marylla Kft. ügyvezetőjének meghívására. A vendégek szíves fogadtatása után a cégvezető asszony bemutatta a kft-t: beszélt a vállalkozás múltjáról, jelenéről és jövőbeli terveikről is.
Ezután a klubtagok végigjárhatták az üzemet és megismerkedhettek az ott folyó munkával, sőt volt aki ki is próbálta az egyik munkafolyamatot. A Maryllánál autó üléshuzatok, belső kárpitok, a hagyományos bőrdíszműipari termékek közül kisebb szériában külföldi megrendelésre női táskák, valamint bőrönd belső szeparációk készülnek magas minőségi követelményeknek megfelelően. A program befejező részében a hölgyek felkeresték a marcali Mester Cukrászdát és kipróbálták az ott készülő finomságokat.

„Kerülj képbe!” fotópályázat

2017. szeptemberSomogyi Gazdaság