A hónap témája: ipar 4.0

2017. októberSomogyi Gazdaság

 


Tematikus összeállításunk az „Ipar 4.0” menüből érhető el

100 millió, 15 év,
250.000 Széchenyi Kártya

2017. októberSomogyi Gazdaság

 

Egy szakma mesterének lenni rangot jelent. Hivatását szerető-, szakmai előmenetelére adó szakember a mesteri címet pályája során megszerzi. A mesteri cím megszerezése nem könnyű, sok tapasztalat, munka, tanulás, gyakorlás áll mögötte. Ezt a munkát és tudást ismeri el a mester cím, ami referenciát is jelent, és viselője méltán adhatja át tudását a következő generációnak.

Bővebben    |

Nemzetközi élelmiszeripari kiállítás tanulságokkal

2017. októberSomogyi Gazdaság

 

A SKIK önkéntes tagvállalkozásai számára idén is szervezett szakmai utat, ezúttal Lengyelországba. A 35 fős csoport a Poznan-ban szervezett, POLAGRA elnevezésű nemzetközi élelmiszeripari kiállításra látogatott el. A több részből álló kiállítás központi témája az élelmiszer előállítás volt, és minden, ami ehhez kapcsolódik, legyen az vendéglátás, fűszerezés, élelmiszer-feldogozó berendezések, vendéglátás, vagy az egészségre jótékony hatású funkcionális élelmiszerek bemutatása. A színvonalasan megépített jól felszerelt csarnokokban 30 országból közel kétszáz kiállítója jelent meg, amely évente több, mint 65 ezer látogatót vonz.

Bővebben    |

DUO-PACK-kal a duális képzésért

2017. októberSomogyi Gazdaság

 

2017. szeptember 12-én tartották az Interreg V-A Magyarország – Horvátország Együttműködési Program keretében megvalósuló HUHR/1601/4.1.2/0032 számú, Duo Pack elnevezésű projekt nyitórendezvényét a Hotel Kardosfa Ökoturisztikai és Konferenciaközpontban.

Bővebben    |

Somogyi kézműves siker

2017. októberSomogyi Gazdaság

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara minden évben pályázatot hirdet a „Magyar Kézműves Remek”  cím odaítélésére. Az elismerő címet ebben az évben többek között Gosztonyi Zoltán, fafaragó, a népművészet mestere,  a Somogy Megyei Népművészeti Egyesület elnöke, kamaránk tagja nyerte. A díjátadó ünnepségre Budapesten, szeptember 22-én került sor.
A pályázat célja a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, a minőségi kézműves termékek bemutatása.  A díj a hazai és külföldi fogyasztók körében erősíti a magyar termékek jó hírnevét, a kézművesség turisztikai értékét és emeli a szakma rangját, tovább élteti a mesterségek hagyományait.
A kézzel teremtett értéknek napjainkban különleges jelentősége van, hiszen a számítógépek és 3D nyomtatók világában ez jelenti az egyediséget, a különlegességet. Ezt képviseli Gosztonyi Zoltán, aki a faragókést gyermekkora óta használja, mestereinek tekinti a somogyi elődöket, és törekszik a tőlük eltanult, mély gondolatiság megjelenítésére.

Gratulálunk az elért sikerhez!

Pályázzon, jelöljön!
Elismerés a kiválóságért

2017. szeptemberSomogyi Gazdaság

 

2016-ban a Somogy Gazdaságáért Díjat a tapsonyi Hans Pausch Kft. nyerte. Képünkön Krennert István ügyvezető és kamaránk elnöke, Varga József

A kiemelkedő teljesítmények, az eredmények, az elért célok elismerést, megbecsülést érdemelnek.
Sajnos a gazdasági élet területén, a vállalkozók világában ez nem történik meg túl gyakran. Éppen ezért a kamara minden év végén, bensőséges rendezvény keretében kifejezi elismerését azoknak, akik nemcsak helytálltak, de valamiben ki is tűntek. Az elismerés nemcsak annak jó, aki kapja, de annak is, aki adja!
Kérjük, hogy ha van olyan kamarai tag vállalkozás a látóterében, melyet érdemesnek tart, vagy ha Ön saját vállalkozásában volt sikeres, rövid írásbeli indoklással ellátva jelezze ezt felénk!
A SKIK elnöksége a megye gazdasági életében kiemelkedő teljesítményt nyújtó kamarai tag vállalkozások kitüntetéssel történő elismeréséről határozott

Bővebben    |

Védnöki tábla újabb Somogy megyei éttermekben

2017. szeptemberSomogyi Gazdaság

 

A Zala megyei Egerváron, a Várkastélyban 2017. szeptember 14-én megrendezett ünnepélyes átadón a 9 új védnöki táblás – 3 somogyi, 3 veszprémi és 3 zalai – vendéglátóhely  mellett a Zala megyében utóminősített 40 vendéglátóhely vehette át a kamarai védnöki táblákat.

Bővebben    |