Elismerés a somogyi gazdaság legjobbjainak

2017. decemberSomogyi Gazdaság

 

A kamara elnöksége a megye gazdasági életében kiemelkedő szerepet játszó kamarai tagok elismerésére díjakat alapított. December 14-én ünnepélyes keretek között ezeknek az elismeréseknek az átadására került sor. A díjakat Varga József, a SKIK elnöke és Németh Krisztina, a SKIK titkára adták át a nyerteseknek.
Ennek az ünnepségnek a keretében köszöntötte a kamara vezetése a megalakulásuk 25. vagy annál magasabb kerek évfordulóját ünneplő kamarai tag vállalkozásokat. A rendezvény második részében a jubilálók okleveleinek átadása következett.

A „SOMOGY GAZDASÁGÁÉRT” díjat kaphatja az a kamarai tag vállalkozás, amely a megye gazdaságának egészét szolgáló, kiemelkedő teljesítményt nyújtott, vagy több éves egyenletes jó teljesítménye alapján hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez.
A Ziehl-Abegg Kft. 1995. óta folytat ipari termelő tevékenységet Marcaliban, fő tevékenységük a motor- és ventillátorgyártás. A térség egyik legnagyobb foglalkoztatója, jelentős szerepet vállal a térség szakképzésében, szakemberek új generációinak kinevelésében. A cégnél fontosnak tartják a csapatszellemet, valamint a személyes és közvetlen kapcsolattartást a munkavállalókkal. A kft. működése során nagy hangsúlyt fektet dolgozói egészségvédelmére, szociális juttatásokra és a környezetvédelemre. A térségben folyamatosan támogatja az ifjúság nevelésével, szociális helyzetével kapcsolatban működő alapítványokat.

A Somogy Gazdaságáért díjat nyerte 2017-ben: a Ziehl-Abegg Kft.
Képünkön Szijártó Ferenc, ügyvezető

Ebben az évben első alkalommal adták át a Somogy Gazdaságáért Életműdíjat, mely annak a vállalkozásvezetőnek adható, akinek a huzamos ideig történő vezetői tevékenysége alatt a vállalkozás eredményesen gazdálkodott és versenyképességét növelte és a megyében jelentős piaci eredményt ért el.


A díjat ezévben hárman is kiérdemelték: Budai Ferenc, Tóth János és Tajnafői István

Budai Ferenc, kaposvári egyéni vállalkozó számára a 2017. év többszörösen is jubileumi: 50 éve szerezte meg a szakmunkás bizonyítványt, 45 éve kapta meg a mesteri címet és 40 éve lett vállalkozó. A kamarának az alapítás óta aktív tagja. Vállalkozása a megyében számos közintézmény festő munkálatainak kivitelezésében, régiek felújításában, újak megvalósításában részt vett és jelenleg is tevékenykedik.
Tajnafői István a Kapos Járműgyártó és Javító Zrt-t 1989-ben alapította,melynek azóta is egyszemélyi vezetője. Folyamatosan keresi az új üzleti lehetőségeket, melyek biztosítják a vállalat hosszú távú működését. Elismerésre méltóak emberi tulajdonságai is, mellyel a vállalat alkalmazottaihoz viszonyul. Mindamellett, hogy elvárja a teljesítményt, segítőkész és érzékeny az egyéni problémákra.
Tóth János 1970-ben kezdett dolgozni a Metallux Zrt. jogelődjénél, a Napsugár Ipari Szövetkezet Fémipari Osztályán. A cégnél végigjárta a ranglétrát: munkáját műszaki előkészítőként kezdte,majd, műszaki osztályvezető helyettes, műszaki osztályvezető, műszaki vezető , elnökhelyettes , majd szövetkezeti elnök és a részvénytárasággá átalakulást követően ügyvezető igazgató lett. A Metallux első számú vezetőjeként 25 éve dolgozik. Vezetése alatt eltelt mind a 25 évet nyereséggel zárták, képződő nyereség jelentős részét mindig a vállalkozás fejlesztésére fordították.

Az Elnökség évente „AZ ÉV SOMOGYI VÁLLALKOZÁSA” díjjal ismeri el azokat a kamarai tagvállalkozásnak, melyek piacképesen-, eredményesen gazdálkodtak, illetve több éven keresztül egyenletes, jó teljesítményt biztosítva hozzájárultak a megye gazdasági fejlődéséhez.
A csurgói Etisys Kft. fő tevékenysége címkéző rendszerek és vonalkód technika berendezéseinek forgalmazása, kellékanyag ellátása, szervízelése. Árbevételük és eredményük az elmúlt években folyamatosan nőtt és a fejlődés ütemére utal az is, hogy Porrogszentkirály községben új telephelyet létesítettek.

Az Év Somogyi Vállalkozása díjat nyerte mikroméretű vállalkozások kategóriájában az Etisys Kft. Képünkön Horváth Péter, ügyvezető

1997-ben alapították a jól prosperáló Marázplast Kft-t mely 10 éve a kamara tagja. Jellemzően háztartási műanyag és üvegáruk forgalmazásával foglalkoznak, de mindig megtalálhatók náluk a szezonális cikkek nagy választéka, újszerű kínálata kedvező áron. Több, mint 4000 termék szerepel a kínálatukban, például konyha- és lakásfelszerelés, kerti eszközök, kiegészítők, takarítóeszközök, tisztítószerek, kozmetikumok, papíráru, játékok.
Nagy hangsúlyt fektetnek a marketingre, a idényjellegű kampányokra, Facebook oldalukon színes, humoros, innovatív formában rendszeresen felhívják a figyelmet egy-egy akciójukra.

Az Év Somogyi Vállalkozása díjat nyerte kis méretű vállalkozások kategóriájában a Marázplast Kft. Képünkön Maráz Ferenc, ügyvezető

A marcali székhelyű Marylla Kft. évtizedek óta magas minőségű termékeket gyárt, jelentős, világszínvonalú cégek stabil beszállítója. Külső-belső kapcsolatai korrektek, vannak több mint 10 éves üzleti kapcsolataik. A vezetéspolitikájukban a szervezeti kultúra megújítása folyamatosan a középpontban áll. Felső vezetése  elkötelezett a minőségi munkavégzés-, a rendezett munkakörülmények, a társadalmi felelősségvállalás mellett. Jelenleg 140 főt foglalkoztatnak, többségében női munkaerőt.

Az Év Somogyi Vállalkozása díjat nyerte közepes méretű vállalkozások kategóriájában a Marylla Kft.
Képünkön Mihalicsné Kemény Mária, ügyvezető

Az idén negyedszázados jubileumát ünneplő Büttner Kft. mind Nagyatád gazdasági életében, mind pedig az európai piacon meghatározó szereplő. A huszonöt év során folyamatosan fejlődött a cég, az éves forgalmának 70 százaléka külföldről származik. Szerszámkészítő cégek számára, többek között fröccsöntő szerszámokhoz gyártanak különféle egyedi gyártású elemeket. A Büttner Kft. nagy hangsúlyt fektet a szakemberképzésre, a nagyatádi szakgimnáziummal és több tudományegyetemmel ápol együttműködést a képzés terén. A jó munkaerőt és a céghűséget elismeri a vállalkozás: számos jutalommal, focikupával, családi programokkal kedveskednek a munkavállalóknak.

Az Év Somogyi Vállalkozása díjat nyerte nagy méretű vállalkozások kategóriájában a Büttner Kft.
Képünkön Dr. Büttner Tamás, ügyvezető

Az elnökség évente két Somogy Szakképzéséért díjat ítél oda: egyet vállalkozásoknak, a másikat természetes személyeknek.

A vállalkozásoknak szóló díjat olyan kamarai tag kapja, amely gyakorlati képzőhelyén kiemelkedően biztosította a gyakorlati képzés feltételeit, a tanulókat magas szintű, eredményes gyakorlati oktatásban részesítette.
A barcsi Karvalics & Karvalics Kft. tevékenységi köre a gépjármű forgalmazás és szervízelés. Az ehhez szükséges szakember utánpótlás biztosítása érdekében folyamatosan végzi a szakmunkástanulók gyakorlati oktatását. Az elmúlt időszakban 85 szakmunkástanuló képzését végezte, jelenleg 17 tanulójuk van. A kamara által végzett gyakorlati képzőhely ellenőrzések mindig pozitív eredménnyel zárultak a vállalkozásnál.
A vállalkozásoknak szóló Somogy Szakképzéséért Díjat nyerte a Karvalics & Karvalics Kft.

A másik Somogy Szakképzéséért díjat kapja az a természetes személy, aki a kamara szakképzéssel összefüggő tevékenységét kiemelkedő módon, hosszú időn keresztül segítette.
Kulcsár János a Siófoki Szakképzési Centrum Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának gyakorlati oktatásvezetője több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a szakképzés területén.
Munkája során folyamatosan segíti az iskola tanulóit a gyakorlati képzőhelyek kiválasztásában és a tanulószerződések megkötésében.
Kulcsár János évek óta kiváló szakmai partnere a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarának.
Szakmailag és emberileg is nagyban hozzájárul a szakképzés magas színvonalon történő folytatásához, elősegítve ezzel a szakképzés sikeres átalakítását.

A természetes személyeknek szóló Somogy Szakképzéséért Díjat nyerte Kulcsár János a Siófoki Szakképzési Centrum Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának gyakorlati oktatásvezetője.

A „SOMOGY IDEGENFORGALMÁÉRT” díjat kaphatja az a vállalkozás, amely a megye idegenforgalmát szolgáló, kiemelkedő teljesítményt nyújtott vagy több éves egyenletes jó teljesítménye alapján hozzájárult a megye turizmusának fejlődéséhez.
A zselici dombok között fekvő hangulatos kis falu, Bőszénfa ad otthont a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontjának, a több mint két évtizedes múltra visszatekintő szarvaságazatnak. Az egykor kutatási programként indult zárttéri vadtenyészet mára már Közép-Európa egyik legjelentősebb állományává nőtte ki magát.
Változatos és sokszínű tevékenységük egyik legfontosabb eleme a turizmus. Mind a bel-, mind a külföldi látogatók száma folyamatosan emelkedik, hozzájárulva ezzel a megye ökoturizmusának sikeréhez. Látogatótúráik és szervezett programjaik mind a szakmabeliek, mind a természet és az élővilág iránt érdeklődők számára kellemes, érdekes kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. A szelíd szarvasok simogatása, a dámszarvasok, a vaddisznók, az őzek és a muflonok egészen közelről – akár lovaskocsiról - való megfigyelése, az őshonos háziállatfajainkkal való ismerkedés, a trófea kiállítás megtekintése, továbbá a saját termékeikből kínált kóstoló – vadhúsból készített sonka, kolbász, szalámi - egyaránt felejthetetlen élményt biztosítanak minden korosztály számára, egész éven át. A vadhúsból készített ételeket helyben, saját éttermükben ízlelhetik meg.
A megye vadászturizmusának fejlődéséhez járulnak hozzá a tapasztalt, a vadászati hagyományokat és etikát jól ismerő kísérő vadászok, a több mint 30 magasles és 3000 méter gondozott cserkészút, mely segíti a kül- és belföldi vendég vadászok sikerét.

A Somogy Idegenforgalmáért Díjat nyerte a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpont - Szarvasfarm. Képünkön Nagy János, ágazatvezető

Az Elnökség „SOMOGY INNOVÁCIÓJÁÉRT” díjjal jutalmazza azt a kamarai tagvállalkozást, mely kiemelkedő eredménnyel járó fejlesztést valósított meg.
A kaposvári CAD Production Kft. gyártóeszköz fejlesztésben komoly tapasztalattal rendelkező, dinamikusan fejlődő vállalkozás.
Munkáik során, az autóiparban szerzett többéves tapasztalataikra, precizitásunkra, saját szabadalmainkra, különleges eljárásaikra támaszkodnak.
Termékeik fejlesztéséhez korszerű 3D tervezőrendszert alkalmaznak. Ezek segítségével, már projektjeik tervezési fázisban nagy hangsúlyt fektetnek a vevői igények teljes körű kiszolgálására. A megtervezett eszközök kivitelezésében saját komplex gyártóműhelyük áll rendelkezésükre. Berendezéseik szerelését, és tesztelését is itt végzik. Fejlesztéseik nagy részét autóipari tömeggyártás minőségbiztosítási, és gyártási területére szállítják.

A „Somogy Innovációjáért” díjat a CAD Production Kft. Képünkön Papp Zoltán, ügyvezető

Vállalkozónak lenni nem könnyű, a vállalkozói lét sok nehézséggel, buktatóval is együtt jár. Éppen ezért elismerés és gratuláció illeti azokat, akik hosszú időn keresztül talpon maradtak és eredményesen teljesítenek a vállalkozók világában. Az ünnepség befejező részében a 2017-ben a 25. vagy az annál magasabb kerek évfordulót ünneplő vállalkozások köszöntése következett.

25 évesek:
1. Bianco Bt. ( Barcs)
2. Bognár Gyula,egyéni vállalkozó ( Gamás)
3. Büttner Kft. ( Nagyatád)
4. Csukáné Sánta Zsuzsanna,egyéni vállalkozó (Nemesdéd)
5. Domark Kft.(Barcs)
6. Együttérzés Bt.( Balatonboglár )
7. ETV-KB Kft. ( Kaposvár )
8. Európa Pék Kft. ( Nagybajom )
9. Gém Imre,egyéni vállalkozó ( Kaposvár )
10. Heg-For Kft. ( Kaposvár )
11. Héher Péter Gyula,egyéni vállalkozó ( Marcali )
12. Investment Kft. ( Kaposvár )
13. Kapos Ternero Kft. ( Hetes )
14. Knébel Angéla,egyéni vállalkozó ( Kaposvár )
15. Kovács Autó Bt. ( Baté )
16. Kovács Ferenc,egyéni vállalkozó ( Siófok )
17. Kvalitás Kft. (Görgeteg)
18. Kvalitás Kft. ( Kaposvár )
19. Lőrincz és Társa Kft. ( Kaposvár )
20. Mobil Data Bt. ( Kaposvár )
21. Puskáné Kovács Irén,egyéni vállalkozó, ( Szentbalázs)
22. Saubermacher Marcali Kft.
23. Sziráczkiné Győrffy Mária Éva,egyéni vállalkozó ( Kaposvár )
24. Tóth Lajos Zoltánné,egyéni vállalkozó ( Hetes )
25. UNO Kft. ( Kaposvár )
26. Videoton Holding Zrt. Elektro-Plast Vállalat ( Kaposvár )
27. Vörös Ferenc János,egyéni vállalkozó ( Kaposvár )

30 éves:
1. Szendrey Sándorné,egyéni vállalkozó ( Siófok )

40 éves:
1. Budai Ferenc,egyéni vállalkozó ( Kaposvár )
2. Hatta József,egyéni vállalkozó ( Magyaregres )
3. Weisz János,egyéni vállalkozó ( Igal )

50 éves :
1. Szigetvári TakarékszövetkezetVissza a kezdőlapra    |