Fontos információk első kézből

2018. júniusSomogyi Gazdaság

 

Május 15-én a SKIK-nél a hatóságok szakemberei tartottak tájékoztatót az idegenforgalmi szezonban várható ellenőrzések szempontjairól és arról, hogy mely dolgokra kell különösképpen figyelni, hogy elkerülhessék a büntetéseket. Cikkünkben erről közlünk összefoglalót.

Bővebben    |

Tanyától tányérig – tanulmányút
az ökoturizmus jegyében

2018. júniusSomogyi Gazdaság

 

A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program keretében megvalósuló ECOTOP 2 projekt célja a magyar-horvát határmenti régió ökoturisztikai kínálatának fejlesztése. Napjainkban egyre nagyobb a kereslet a természet közeli turisztikai helyszínek, élmények, a kerékpáros turizmus és a helyi termékek iránt, azonban a falusi vendéglátók által kínált szolgáltatások színvonalának javításán még sok a tennivaló. Az ECOTOP 2 projekt célja, hogy feltárja azokat a lehetőségeket és már jól bevált megoldásokat, ötleteket, amelyek a hasonló tevékenységet végző vállalkozók számára is jó példával szolgálnak a határ mindkét oldalán.

Bővebben    |

Horvát szakképzés magyar szemmel

2018. júniusSomogyi Gazdaság

 

Horvátországba utaztak tanulmányútra a somogyi és zalai szakképzési centrumok tagiskoláinak képviselői május 16-17-én a DUO PACK elnevezésű Magyar-Horvát Határon Átnyúló program keretében. A mintegy harminc magyar pedagógus megismerkedett a jelenlegi horvát szakképzési rendszerrel, annak működésével és nehézségeivel.

Bővebben    |