Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Nők a vállalkozásokban

Október 26-án a SKIK Női Vállalkozói Klubjának tagjai találkozójuk keretében a szakmai tapasztalatcsere mellett töklámpást készítettek.

Van egy mondás, mely szerint Ginger Rogers ugyanazokat a lépéseket táncolta végig, mint Fred Astaire, csak tűsarkúban és hátrafelé.  Hasonló a helyzet, ha az ember lánya vállalkozó. A vállalkozói lét már önmagában sem könnyű pálya, pláne, ha  mellette több más fronton is meg kell felelni. A vállalkozást, a családot nem egyszerű összeegyeztetni. Jó, ha van egy olyan közösség, ahol hasonló cipőben járókkal tapasztalatot lehet cserélni, ki lehet beszélni az aktuális témákat, vagy éppen csak kikapcsolódni jó társaságban.

Ilyen közösség a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál működő Női Vállalkozói Klub. A klub 2016. márciusában alakult tizenegynéhány fő részvételével, akik között a fodrásztól, a kereskedőn át a középvállalkozás ügyvezetőjéig nagyon sokféle hölgy található. Az évek során rengeteg közös programot szerveztek, elsősorban speciálisan nőknek szóló előadásokat, tréningeket. De kézműveskedés, kirándulás, városnéző séta is szerepelt már a programban.

A klubtagok valamennyien elfoglalt vállalkozók, így természetesen mindig mindenki nem tud részt venni az eseményeken, de a kapcsolatot folyamatosan tartják egymással és a kamarával. 
A klub nemrég megválasztott új elnöke, Tárkányiné Máli Orsolya
( Markunion Kft. ) célként fogalmazta meg a klub taglétszámának bővítését és további informatív, vonzó programok szervezését.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál évek óta hasonlóan aktív klubélet folyik másik három szakmai klubban is:  az Informatikai-, a Minőségügyi-, és a Humán Erőforrás Szakmai Klubban.

IMG_20211026_151138.jpg


Vissza az előző oldalra