Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

SZKTV elismerések átadása

  • SKIK Székház

Somogyi sikerek a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen

A kamara sokrétű feladatot lát el a szakképzés területén, így folyamatosan kiemelt figyelmet szentel a fiatal generáció szakmai oktatásának.

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen idén is a magyar szakképzés színe-java mutathatta be eredményeit a széles közönségnek, a tehetséges tanulók számára remek lehetőséget biztosítva a megmérettetésre és a kiemelkedő eredmények elérésére.

Emellett a pályaválasztás előtt álló diákoknak is nagy élményt nyújtott a verseny döntője, hiszen Somogy megyéből is több száz általános iskolás tanuló követhette személyesen is figyelemmel a verseny  fináléjában végzett munkát.

A SKIK  minden évben elismerésben részesíti azokat az országos döntőbe jutó somogyi diákokat és felkészítő oktatóikat, akik időt és energiát nem sajnálva heteken keresztül készültek a versenyre.

A befektetett munka most is meghozta a gyümölcsét, hiszen három somogyi diák kiváló eredményeket ért el.

Őket, és felkészítő oktatóikat köszöntötték június 9-én a kamarában.

LAKATOS MÁTÉ - a Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola végzős tanulója épület- és szerkezetlakatos szakmában második helyezést ért el a verseny döntőjében. Lakatos Mátét Gáspár Attila és Holczinger István a Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola oktatója, valamint Györe Zoltán, a Szige-Mix Kft. oktatója készítette fel a versenyre.
Képünkön: Holczinger István, Lakatos Máté és Györe Zoltán

SZALAI MÁTÉ, a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola végzős tanulója festő, mázoló tapétázó szakmában harmadik helyezést ért el az SZKTV döntőn. Szalai Mátét Hideg Zsigmond, a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola oktatója készítette fel a versenyre.

Sajnos ő munkája miatt nem tudott részt venni az ünnepségen.

SOVÁNY PETRA, a Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola végzős tanulója pincér szakmában ötödik helyezést ért el az országos döntőn.
Sovány Petrát Horváth Csaba, a Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola oktatója készítette fel a versenyre.

Képünkön: Horváth Csaba, Sovány Petra és Bordás Beáta igazgatóhelyettes.

IMG_1185.JPG IMG_1180.JPG


Vissza az előző oldalra