Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

A Bizottság elfogadta az EU-ban dolgozó munkavállalók megfelelő minimálbéréről szóló megállapodást

  • Forrás: Európai Bizottság
  • Szerző: Lucz Bianka

Az Európai Bizottság elfogadta az Európai Parlament és az EU tagállamai között már korábban elért politikai megállapodást, amely a megfelelő minimálbérről szóló irányelvet határozza meg.

Mandátumának kezdetén Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke jogi eszközt ígért annak biztosítására, hogy az EU-ban dolgozók méltányos minimálbérhez jussanak, és ezt az ígéretet megismételte az Unió helyzetéről szóló 2020-as beszédében. 

Az irányelv keretet hoz létre a törvényben meghatározott minimálbérek megfelelőségéhez, elősegíti a bérmegállapításról szóló kollektív tárgyalásokat, és javítja a munkavállalók hatékony hozzáférését a minimálbér védelméhez az EU-ban.

A megfelelő minimálbérek fontosak a társadalmi méltányosság megerősítéséhez és a fenntartható és inkluzív gazdasági fellendülés alátámasztásához. A jobb munka- és életkörülmények a vállalkozások, valamint a társadalom és általában a gazdaság javát is szolgálják a termelékenység és a versenyképesség fokozása révén.

A minimálbér-védelem javítása a nemzeti hatáskörök és hagyományok maradéktalan tiszteletben tartása mellett

A minimálbér-védelem minden EU-tagállamban létezik, akár a törvényben meghatározott minimálbéren és kollektív szerződéseken, akár kizárólag kollektív szerződéseken keresztül.

Élet- és munkakörülményeik javításához, valamint a tisztességes és rugalmas gazdaságok és társadalmak kiépítéséhez elengedhetetlen annak biztosítása, hogy a munkavállalók megfelelő bért keressenek. Ennek ellenére néhány munkavállalót érint a minimálbér-védelem alacsony megfelelősége és/vagy hiányosságai.

Az új irányelv ezt kívánja kezelni azáltal, hogy uniós keretet hoz létre a megfelelő minimálbér-védelem javítására. Ez a nemzeti hagyományok és kompetenciák, valamint a szociális partnerek autonómiájának teljes tiszteletben tartása mellett történik. Nem írja elő a tagállamok számára a kötelező minimálbér bevezetését, és nem határoz meg közös minimálbérszintet az EU-ban.

Az irányelv fő elemei a következők:

A kötelező minimálbérek meghatározásának és aktualizálásának kerete: A kötelező minimálbérrel rendelkező tagállamoknak szilárd irányítási keretet kell létrehozniuk a minimálbérek meghatározásához és frissítéséhez. Ebbe beletartozik:

- világos kritériumok a minimálbér meghatározásához (beleértve: a megélhetési költségeket figyelembe vevő vásárlóerőt; a bérek szintjét, megoszlását és növekedési ütemét, valamint a nemzeti termelékenységet);
- indikatív referenciaértékek használata a minimálbérek megfelelőségének értékeléséhez, az irányelv pedig jelzéseket ad a lehetséges használható értékekről;
- a minimálbérek rendszeres és időben történő frissítése;
- tanácsadó testületek létrehozása, amelyekben a szociális partnerek részt vehetnek;
annak biztosítása, hogy a törvényben meghatározott minimálbér változtatásai és levonásai tiszteletben tartsák a megkülönböztetésmentesség és az arányosság elvét, beleértve a törvényes cél elérését; és
- a szociális partnerek hatékony bevonása a kötelező minimálbér megállapításába és frissítésébe.


A bérekre vonatkozó kollektív tárgyalások előmozdítása és megkönnyítése: az irányelv minden tagállamban támogatja a kollektív tárgyalásokat. Ennek az az oka, hogy a magas kollektív tárgyalási lefedettséggel rendelkező országokban általában alacsonyabb az alacsony fizetésű munkavállalók aránya, alacsonyabb a bérek egyenlőtlensége és magasabbak a bérek. Ezenkívül az irányelv felkéri azokat a tagállamokat, ahol a kollektív tárgyalási lefedettség kevesebb, mint 80%, hogy hozzanak létre cselekvési tervet a kollektív tárgyalások előmozdítására.


A minimálbér védelmének jobb nyomon követése és betartatása: A tagállamoknak adatokat kell gyűjteniük a minimálbér fedezetéről és megfelelőségéről, és biztosítaniuk kell, hogy a munkavállalók hozzáférjenek a vitarendezéshez, és joguk legyen a jogorvoslathoz. A megfelelés és a hatékony végrehajtás elengedhetetlen ahhoz, hogy a munkavállalók ténylegesen részesülhessenek a minimálbér-védelem előnyeiből, és előmozdítsák az innováción, a termelékenységen és a szociális normák tiszteletben tartásán alapuló versenyképes környezetet.


A kollégium tagjai elmondták:

Ursula von der Leyen , a Bizottság elnöke kijelentette: „ Az EU beváltotta ígéretét. A minimálbérre vonatkozó új szabályok védik a munka méltóságát, és gondoskodnak arról, hogy a munka kifizetődő legyen. Mindez a nemzeti hagyományok és a szociális partnerek autonómiájának teljes tiszteletben tartása mellett történik.”

Valdis Dombrovskis , az emberekért dolgozó gazdaságért felelős ügyvezető alelnök a következőket mondta: „Ez a minimálbér-keret alapvető lépés a munkavállalók védelme felé Unió-szerte, tiszteletben tartva a nemzeti hatásköröket és a szociális partnerek autonómiáját. Oroszország ukrajnai háborújának hatása miatt kulcsfontosságú, hogy megvédjük az alacsony keresetűeket. A minimálbérnek biztosítania kell a tisztességes életszínvonalat, miközben elő kell segítenie az innovációt és a termelékenységet.”

Nicolas Schmit , a foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős biztos a következőket mondta: „Egy olyan időszakban, amikor EU-szerte sok háztartás aggódik a megélhetés miatt, elengedhetetlen, hogy minden tagállam megfelelő minimálbér-védelemmel rendelkezzen. Az Európai Parlament és a Tanács által elfogadott keret hozzájárul ahhoz, hogy a minimálbéresek méltó életet engedhessenek meg maguknak. Ez egy jó nap egy erős szociális Európa számára, amely védelmet nyújt.”

Következő lépések

Az Európai Parlament és a Tanács által elért politikai megállapodást most a társjogalkotók formálisan jóvá kell hagyniuk. A Hivatalos Lapban való közzétételt követően az irányelv a közzétételt követő 20 napon belül lép hatályba, és a tagállamoknak ezt követően két éven belül át kell ültetniük nemzeti jogukba az irányelv új elemeit.


Vissza az előző oldalra