Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Európai Hulladékcsökkentési Hét

  • Forrás: hulladekcsokkentesihet2020.hu
  • Szerző: Puha Anikó
  • EU

Cselekedj egy tisztább és fenntarthatóbb jövőért, az élhetőbb környezetért !
Idén 12. alkalommal rendezi meg az Európai Bizottság szakmai szervezete az Európai hulladékcsökkentési hetet november 21-29. között.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év novemberének utolsó hetében rendezik meg. A fenntartható jövő érdekében 2009-ben indított kezdeményezésben résztvevő országokban egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek, saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. A főszervező EWWR – European Week for Waste Reduction – a hulladékok problémájával foglalkozik európai szinten. Az esemény a kontinensen és hazánkban is egyre népszerűbb. Magyarországon 2012 óta szervezik meg az eseményt, a tavalyi évben 411 akcióval zajlott. Európai szinten 16570 akciót valósítottak meg a programhoz csatlakozó önkéntesek.

Idén az Európai Hulladékcsökkentési Hét központi témája a láthatatlan hulladék, vagyis a gyártási folyamat során keletkező hulladék, ami az anyag-átalakítási műveletek velejárója. De nem csak a láthatatlan hulladékkal kapcsolatos témákban, hanem bármilyen hulladékcsökkentési ötlettel, akcióval lehet csatlakozni.

Csatlakozz Te is és mutass példát!

https://hulladekcsokkentesihet2020.hu/?page_id=485


Vissza az előző oldalra