Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Felhívás a 4forEurope középiskolás vetélkedőre

  • Szerző: Lucz Bianka

A magyarországi Europe Direct Hálózat és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete európai uniós tematikájú vetélkedőt hirdet középiskolás diákoknak.

A vetélkedőre négyfős középiskolai csapatok és felkészítő tanáraik jelentkezését várjuk. Minden iskolából tetszőleges számú csapat nevezhet. A csoportok regisztrációját 2022. október 7., 12.00 óráig fogadjuk a http://europedirect.kjmk.hu weboldalon. 

A VETÉLKEDŐ MENETE:

1. forduló – Online feladatok 

Az első forduló az Európai Unióval, annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, amelyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok.

Az 1. forduló kezdete:                                               2022. október 10., 12.00 óra

A feladatok megoldási határideje:                           2022. október 29., 24.00 óra

A 2. forduló – Regionális döntők hét helyszínen:   2022. november 17-én
 
Az első, online forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe, ahová egy iskolából legfeljebb két csapat juthat be. 
Helyszínek: Budapest, Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Szeged, Veszprém.

A regionális döntőkön első, második és harmadik helyezett csapatok budapesti egynapos osztálykirándulást nyernek az egész osztályuk számára (maximum 40 fő tanárokkal együtt). Az online feladatokat teljesítő csapatok felkészítő tanárai közül, meghívásos alapon, 30-40 fő brüsszeli tanulmányúton vehet részt 2023 első felében, amennyiben a Bizottság Látogatóközpontja erre lehetőséget biztosít, valamint a járványügyi helyzet is kedvező lesz. 
 

A 3. forduló – Országos döntő 2022. december 9-én

Az országos döntőbe a regionális döntőkön első és második helyezést elért csapatok jutnak tovább.

Helyszín: Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8. 

Az országos döntő első helyezett csapatának osztálya és felkészítő tanára egy ötnapos prágai kiránduláson vehet részt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében, 2023. március 29. és április 2. között (maximum 35 fő tanárokkal együtt). Amennyiben a járványügyi helyzet az út megrendezését nem teszi lehetővé, belföldi kirándulás vagy egyéni utazási utalvány lesz a nyeremény. A második és harmadik helyezett csapatok tárgynyereményben részesülnek.

Regisztráció és további információk az alábbi honlapon:

http://europedirect.kjmk.hu


Vissza az előző oldalra