Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Befejeződtek a kivitelezési munkálatok a Csurgói Ipari Parkban

  • Szerző: Thurzó-Nagy Ágnes
  • hazai hírek

A betelepülni szándékozó vállalkozásokat továbbra is várják - akár személyesen is - a Csurgói Ipari Park Kft. munkatársai, akik az érdeklődőknek bemutatják a Csurgó határában fejlesztett ipari területet, és az igénybe vehető parcellákat, továbbá információkat adnak a jövőbeli működés feltételeiről.

Befejeződtek az építéssel kapcsolatos kivitelezési munkálatok a Csurgói Ipari Park területét érintő beruházás kapcsán. A parkban már csak a biztonságtechnikával összefüggő munkák zajlanak, amelyek elsősorban a kamerarendszer kiépítését és azt segítő informatikai háttér létrehozását jelentik.

A Csurgó város határában található, mintegy nyolchektáros ipari terület hatalmas felújításon és változáson ment keresztül, amióta elkezdődött az ipari park fejlesztésére elnyert európai uniós pályázat megvalósítása. Kiépült a teljes közműhálózat (áram, gáz, víz, szennyvíz), a távközlés, a közvilágítás, elkészült a belső úthálózat és a vízelvezető rendszer is, továbbá megtörtént a Csurgó-Gyékényes közúthálózatra történő rácsatlakozás. A park egyszerűen és biztonságosan megközelíthető a kerékpárosok számára is.

Az ipari terület logisztikailag kedvező helyen fekszik, hiszen az M7-es autópálya 25 perces utazással elérhető, onnan pedig vagy a főváros vagy a környező országok határai vehetők célba. A közúti szállításon kívül lehetőség van vasúti szállítmányozásra is, hiszen a közelben lévő Gyékényesen áthaladó vasútvonal pedig közvetlen összeköttetésben van Budapesttel, illetve a nemzetközi vasútvonal Rijekáig igénybe vehető.

A betelepülő vállalkozások számára Csurgó Város Önkormányzata adókedvezményt biztosít, az üzemeltető Kft. a Nemzetközi Befektetési Ügynökséggel való együttműködése kapcsán pedig további támogatási konstrukciók is igénybe vehetőek lesznek a jövőben. Az ipari parkot üzemeltető Csurgói Ipari Park Kft. munkatársai az itt telephelyet létesítő vállalkozásoknak segítséget nyújtanak a beruházással kapcsolatos hivatalos eljárások minél gyorsabb lezárásában.

A földrajzi elhelyezkedés és a rendelkezésre álló munkaerő miatt a csurgói ipari park vonzó lehet élelmiszergyártó és mezőgazdasági feldolgozó cégek számára is. A térségben az ország frekventáltabb területeivel szemben még nagyobb számban található itt igénybe vehető munkaerő, amely alkalmas az ágazat feladatigényeinek kiszolgálására.

Az ipari park fejlesztése az Európai Unió 450 millió forintos támogatásával valósul meg.

Bővebb információ a www.csurgoiparipark.hu oldalon található.

Készült az „Iparterület fejlesztése Csurgón” című, TOP-1.1.1-15-SO1-2016-00004 azonosítószámú projekthez kapcsolódóan.


Vissza az előző oldalra