Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Élelmiszermérnöki alapképzés Kaposváron - pótfelvételi

Agrár képzési területen levelező munkarendben meghirdetett élelmiszermérnöki alapképzésre a pótfelvételi eljárásban 2022. július 26 - augusztus 5-ig a www.felvi.hu oldalon az e-felvételi felületen kell benyújtani a jelentkezést. A jelentkezés feltétele:

 • egy emeltszintű érettségi tárgy, a felvételi pontok számítása biológia, fizika, földrajz, informatika, kémia, matematika, idegen nyelv, vagy speciális szakmai tárgyakból történik (pl. élelmiszeripari ism, vegyipari ism. stb.).
 • Az emelt szintű érettségi vizsga kiváltható, felsőoktatásban szerzett oklevél eredménnyel, amiből felvételi pont is számítható:  (Jeles diploma:400 pont, jó: 360, közepes: 320, elégséges:280).
 • A 2005. előtt érettségizettek számára felsőoktatási felvételi szakmai vizsgával, amit a MATE Kaposvári Campusán letehet a jelentkező.
 • A képzés min. 10 fő jelentkezése esetén indulhat. A szakot állami ösztöndíjas és önköltséges formában is hirdetjük (önköltség:325.000 Ft/félév).
 • A jogszabályi min. ponthatár a felvételhez 280 pont.

  A jelentkezéshez segítséget nyújtanak a felvételi eljárással foglalkozó kollégák: 

Molik Mária molik.maria@uni-mate.hu 0670/614-7805

Gelencsér Tímea gelencser.timea@uni-mate.hu (tanulmányi kérdések)

 • A levelező munkarendben a konzultációkra péntek délután és szombati napon kerül sor.
 • Képzési idő: 7 félév
 • Az alapképzési szak képzési célja és a szakmai kompetenciák 
  A képzés célja olyan élelmiszermérnökök képzése, akik általános ismeretekkel rendelkeznek a biológia, a kémia, a fizika, a műszaki és gazdasági alaptudományokban, speciális ismeretekkel az élelmiszer-tudományban, szakmai alapismeretekkel és gyakorlati készségekkel az élelmiszer-technológia terén. A megszerzett élelmiszermérnöki és ezzel összefüggő piaci ismereteik birtokában képesek a különféle nagyságú és szerkezetű termelőegységekben folyó élelmiszer-előállítási és kezelési munka szervezésére és irányítására. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben való folytatására.

 MUNKAREND


Vissza az előző oldalra