Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Gratulálunk!

  • Forrás: Somogyi Hírlap

Kamaránk tagja, Béndek Tamás 2004 óta készít fajátékokat. 2016-ban az Év Mestere lett, a budai várban rendezett Mesterségek Ünnepén, tavaly pedig elnyerte az MKIK Magyar Kézműves Remek díját.
Az idei Mesterségek Ünnepén a Réka Berida Foundation New York-i alapítványa és a Magyar Népművészeti Egyesületek Szövetségének közös elismerését vehette át.

Képünkön: Béndek Tamás és Nagy Ildikó, a new yorki székhelyű
Foundation Réka Darida program igazgatója 
Fotó: Péter János, https://www.mestersegekunnepe.hu/

Az idén háromnapos rendezvényre is elvitte termékeit a fajátékkészítő, aki teljesen gyanútlanul vett részt az eseményen. Egészen addig, amíg a színpadhoz szólították. Egy 2021-ben alapított díjat vehetett át, amelyet a Réka Berida Foundation New York-i alapítványa és a Magyar Népművészeti Egyesületek Szövetsége közösen adományozott.

    –  Senki sem szólt semmit. New Yorkból, Belgiumból és Magyarországról érkezett egy titkos zsűri. Körbejártak a csaknem ezer kézműves között, és az egész országból hármunkat választottak a díjra. Még azt sem tudom, mivel jár ez az elismerés, de azt elmondták, hogy a standot, a termékeimet és az érdeklődőkhöz való hozzáállásomat díjazták titokban – mondta Béndek Tamás.

A hazánkban is működő alapítvány célja, hogy támogassa a magyar néphagyományban gyökerező, innovatív működésű alkotások mestereit.

 

Forrás: Somogyi Hírlap


Vissza az előző oldalra