Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Még hónapokig fel lehet használni a lejáró SZÉP-kártyákat

  • Forrás: VG
  • Szerző: Thurzó-Nagy Ágnes
  • hazai hírek

Az elmúlt időszakban több kártyabirtokosnak is fejtörést okozhatott a Széchenyi Pihenő Kártyán lévő egyenlegek felhasználása. Különösen érintette ez a szálláshely és szabadidő alszámlákat, hiszen az elfogadóhelyek nagyrészt zárva vannak – olvasható a Cafeteria TREND közleményében.

A Széchenyi Pihenő Kártyánál a feltöltést követő második év május 31. után a szolgáltató az ilyen régebbi egyenleg terhére maximum havi 3 százalék költséget érvényesíthet – emlékeztet Fata László juttatási szakértő.

A közlemény szerint azoknak érdemes különösen figyelni az idén, akik a 2019-es feltöltéseiket még nem használták fel teljesen.

Március 28-án hatályba lépett egy új kormányrendelet, mely szerint a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig a pénzforgalmi szolgáltató a Széchenyi Pihenő Kártya juttatásként átutalt, fel nem használt pénzeszköz erejéig és annak terhére a munkavállalóval szemben ilyen fenti díjat nem számíthat fel.
Így a veszélyhelyzetet követően lesz még nagyjából két hónapja az érintetteknek, hogy elköltsék a Széchenyi Pihenő Kártyán lévő régebbi egyenlegüket.


Vissza az előző oldalra