Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Az első mérföldkőig megvalósított tevékenységek

  • Szerző: Kovács Andrea
  • PROJEKT BEMUTATÁSA

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) 2019-ben nyert támogatást a KEHOP keretében az energiatudatosság növelését célzó szemléletformáló programok megvalósítására. A 2019. szeptembertől kezdődő, 12 hónapot átívelő pjokekt címe: Tudatosság, a jövő energiája.

Az első mérföldkő dátuma: 2020. január 31.

Az első mérföldkő időpontjáig megvalósult tevékenységek:

–       Megvalósíthatósági Tanulmány elkészítése:  A projekt előkészítő fázisában 2016-ban a támogatási kérelem benyújtásához szükséges Megvalósíthatósági Tanulmányt vállalkozói megbízás keretében készítettük el.

–       Elkészült a „C” típusú tájékoztató tábla, melyet jól látható helyen a kamara épületében helyeztünk el.

–       Arculati elemek, roll up elkészítése: a programok meghirdetéséhez és a roll up elkészítéséhez szükséges tervezés munkálataira grafikust bíztunk meg.  A roll up vászonra nyomtatását a terv alapján egy közeli nyomda végezte el. A roll up az első rendezvény időpontjában rendelkezésre állt.

–       Az első rendezvényre logóval ellátott reklámtermékeket vásároltunk, amelynek egy része a programok résztvevői között került kiosztásra.

–       A kedvezményezett honlapján belül a projekt számára aloldalt hoztunk létre. A feltöltött tartalom bemutatja a projekt alapadatait és célkitűzéseit, a megvalósult rendezvényeket, és folyamatosan frissül a témához kapcsolódó hírekkel.

–       Rendezvények szervezése Barcson: Barcson ugyanazon a napon három helyszínen, három korosztály számára  szerveztünk szemléletformáló rendezvényeket, amelyek célközönségük alapján az a), a c) és az i) tevékenységhez tartoztak.

Az a) tevékenységhez kapcsolódó programsorozat első helyszíne 2019.11.08-án a barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium volt, ahol  TUDATOSSÁG, A JÖVŐ ENERGIÁJA – szemléletformáló, tájékoztató rendezvényt tartottunk  középiskolásoknak. Az  energiatakarékosság fontosságáról és az atomenergia felhasználásának előnyeiről hallhattak színvonalas előadást a diákok.

Az c) tevékenységhez kapcsolódóan „Tudatosság, a jövő energiája!” című workshop-ot szerveztünk az érintet intézmények dolgozói számára.

Helyszín: Barcs, Városháza

Időpont: 2019.11.08.

A rendezvényen 44 fő vett részt. A kampánytermék a helyben kiosztott  energiatotó volt, amelyből 30 db-ot töltöttek ki a résztvevők.

Az i) tevékenységhez kapcsolódan A NAP LEGYEN A TE  NAPOD! címmel  Barcs város óvodájában szerveztünk játékos foglalkozást gyerekeknek.

Időpont: 2019.11.08

A foglalkozáson 28 óvodás gyermek vett részt. Az azonosítható kampánytermékek (rajzok) száma: 14 db.

–       Intézményi, települési, illetve több településen átívelő, interaktív tematikus szemléletformálási programsorozatok szervezése és lebonyolítása

–       Médiakampány: a programok megvalósításáról és az energiatakarékosság fontosságáról a nyilvánosságot is tájékoztattuk. Készült 2 db hír a Somogyi hírlap című helyi nyomtatott napilapban, 2 db rádióspot adásba került a MOST Rádió műsorában, a barcsi rendezvényről  a Somogy TV és a Barcsi TV tudósított.

infoblokk_kedv_final_RGB_KA


Vissza az előző oldalra