Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

"Tudatosság a jövő energiája!" című program Barcson

  • Szerző: Kovács Andrea
  • PROJEKT BEMUTATÁSA

"Tudatosság, a jövő energiája!" címmel programsorozatot szervez a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, melynek első állomása Barcs lesz.

November 8-án három korcsoport számára különböző helyszíneken szemléletformáló programokat szervezett a kamara, melyek célja, hogy a fenntartható energiagazdálkodás jelentősebb figyelmet kapjon. 

A Városházán szervezett workshop célközönsége a vállalkozók és a felnőtt lakosság. Az eseményen elhangzó előadások során az energiatakarékosság lakossági eszközeiről, a vízről mint energiaforrásról, az atomenergiáról és a megújuló energiaforrásokról kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők. 

A Széchenyi Ferenc Gimnáziumban szervezett ismeretterjesztő előadás célja az volt, hogy felhívja a felnőttkor küszöbén álló fiatalok figyelmét a jövőnket is alapvetően meghatározó energiatudatos szemlélet fontosságára. 

A fennálló szemlélet megváltoztatását már gyermekkorban el kell kezdeni ahhoz, hogy életünk részévé váljon. A programsorozat része egy óvodai foglalkozás is, ahol a kisgyermekek számára is érthető módon, rajzolással, mondókákkal, versekkel járják körül a témát.

Ahhoz, hogy az energiatudatos fogyasztói magatartás mindennapi életünk része legyen, szükség van a gazdaság, az állam és a civil szféra összefogására. A meg­újuló energiaforrások használatát és az üvegházhatást okozó gázok csökkentését az Európai Unió is prioritásként kezeli.

2019-11-08 Barcs-gimnázium-41

infoblokk_kedv_final_RGB_KA


Vissza az előző oldalra