Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Pályázati felhívás az innováció ösztönzésére

A 2021-1.2.1-EIT-KIC kódszámú pályázati felhívás célja, hogy az Innovációs Társulásokban való hazai részvételt ösztönözze az ebben rejlő lehetőségek kiaknázása érdekében.

EIT: Európai Innovációs és Technológiai Intézet (European Institute of Innovation and Technology) AZ EIT-ről dióhéjban

KIC: Tudományos és Innovációs Társulás (Knowledge and Innovation Community) 

Felhívás címe: Az EIT KIC társulásokban történő magyar részvétel támogatása (2021-1.2.1-EIT-KIC)

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, mint kezelő szerv (továbbiakban: NKFI Hivatal vagy Kezelő szerv) útján a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból (a továbbiakban: NKFI Alap) meghirdetett jelen

Felhívás célja, hogy kiszámítható forrást biztosítsanak a magyar gazdaság innovációjának ösztönzésére, és lehetővé tegyék a gazdaság és a társadalmi élet területein hasznosuló kutatás-fejlesztés erősítését, a hazai és külföldi kutatási eredmények hasznosítását, az innovációs infrastruktúra és annak körébe tartozó szolgáltató tevékenységek fejlesztését.

Következő beadási határidő: 2021. március 31.

Támogatásra jogosultak köre: Felsőoktatási intézmény, Egyéb költségvetési kutatóhely, Vállalkozás (nem kutató jellegű), Nonprofit kutatóhely, Egyéb nonprofit szervezet (nem kutató jellegű), ELKH kutatóintézetei.

A pályázatra az alábbi EIT KIC- tematikus társulások magyar részvevői és együttműködő partnerei jogosultak pályázni:

• EIT Climate-KIC;
• EIT Digital;
• EIT Food;
• EIT Health;
• EIT InnoEnergy;
• EIT Manufacturing;
• EIT Raw Materials;
• EIT Urban Mobility.

A támogatási kérelem önállóan és konzorcium formájában is benyújtható.
Támogatási kérelmet nyújthatnak be a Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyek az alábbiak szerint:

• a kiírás szerinti GFO kódú vállalkozások és egyéb gazdasági szervezetek, amelyek rendelkeznek legalább 1 lezárt teljes üzleti évvel, kettős könyvvitelt vezetnek és nem tartoznak a KATA hatálya alá
• államilag elismert egyházi vagy magán felsőoktatási intézmények, amelyek a 651/2014/EU bizottsági rendelet 2. cikk 83. pontja szerint kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősülnek
• a kiírás szerinti költségvetési szervek és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek, amelyek a 651/2014/EU bizottsági rendelet 2. cikk 83. pontja szerint kutatótudásközvetítő szervezetnek minősülnek.

A támogatható célkitűzések köre:

Önállóan támogatható tevékenységek: alkalmazott (ipari) kutatási, kísérleti fejlesztés, EIT KIC társulások vállalkozásfejlesztési tevékenységei:
Önállóan nem támogatható tevékenységek: EIT KIC-ek keretében szervezett oktatási tevékenység támogatása, eszközök és immateriális javak beszerzése, nyilvánosság biztosítása, projektkoordináció, piacra jutás, utazási tevékenység.

Igényelhető támogatás: 20-130 millió forint

Megvalósítás időtartama: 36 hónap

További információk és dokumentáció 


Vissza az előző oldalra