Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Tudjon meg többet a hazai űrkutatásról!

  • Forrás: MANT
  • Szerző: Kovács Andrea

A Hazai Űrkörkép 2020 című kiadvány célja, hogy betekintést nyújtson a hazai űrszektor sokszínű tevékenységébe, bemutatva azokat a kis- és középvállalkozásokat, kutatóhelyeket és egyetemi műhelyeket, amelyek űrkutatással és űrtevékenységgel foglalkoznak Magyarországon.

A Magyar Asztronautikai Társaság decemberben megjelent kiadványa elérhető a következő linken: https://www.mant.hu/kiadvanyok/Urkorkep2020.pdf

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az 1956-ban megalakult TTIT Asztronautikai Bizottsága, illetve a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) Központi Asztronautikai Szakosztálya jogutódjának tekinti magát. Tevékenységét mint MTESZ tagegyesület és közhasznú szervezet fejti ki.

A MANT alapvető célja az űrkutatás és űrtevékenység valamennyi területéhez kapcsolódó szakszerű tudományos ismeretterjesztés. Ezeknek a céloknak a megvalósítását segítik a MANT szakcsoportjai és helyi csoportjai.

A MANT szakembereink segítségével biztosítja Magyarország képviseletét a Nemzetközi Asztronautikai Szövetségben (IAF) és a Nemzetközi Asztronautikai Akadémiában (IAA).


Vissza az előző oldalra