Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

A projektről

Az Európai Unió támogatásával az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében  megvalósuló GASTROTOP projekt a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara részvételével. 

A 16 hónapos GASTROTOP projekt célja a „mentes” étrendhez való speciális ételek elkészítéséhez szükséges anyagok és technológiák megismertetése, a kapcsolódó fogalmak tisztázása, amely segítséget jelenthet a vendéglátásban dolgozó szakemberek és a lakosság számára is. 

A kitűzött célok  hozzájárulnak az étkezési trendekkel a táplálkozással kapcsolatos egészségügyi kérdések alaposabb ismeretéhez, és a  gasztronómiai szolgáltatások színvonalának emeléséhez

A programra elsősorban vendéglátósok jelentkezését várták, de jelentkezhettek azok is, akik valamiféle egészségügyi probléma miatt szeretnének a hagyományostól eltérő ételeket készíteni. 

A projekt keretében már lezajlott egy 30 órás főzőtanfolyam hamarosan egy szintén 30 órás sütőtanfolyam következik, majd a résztvevők egy tanulmányúton is rész vehetnek majd. Mindemellett elkészült egy színvonalas és hasznos tananyag, ami a tanfolyam elméleti hátteréül szolgál.

A projekt összesen 5 partnerrel valósul meg, kettő Somogy megye területéről, egy Zala megye területéről és két partner a horvát oldalról. 

Vezető partner: Visoko gospodarsko učilište u Križevcima
(Agráregyetem, Kőrös) 

Partnerek:

MATE Kaposvári Campus
Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara
Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici (Turisztikai és Informatikai Menedzsment Főiskola, Verőce)
Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

közös