Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Tájékoztató

A gazdasági kamarákról szóló törvényben meghatározott évi 5.000,- Ft kamarai hozzájárulás  megfizetésével kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk:

A kamarai hozzájárulást 2022. január 1-jét követően nem a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának - somogyi székhelyű vállalkozások esetén a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarának -, hanem az országos kamarának, vagyis a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának szükséges megfizetni a Gránit Banknál vezetett 12100011-10639683 számú bankszámlára. A közlemény rovatban kérjük tüntesse fel vállalkozása 11 számjegyű adószámát a befizetés beazonosítása érdekében. 

Amennyiben az Ön vállalkozásának, illetve az Ön által vezetett vállalkozásnak a 2021. december 31-ét megelőző időszakra vonatkozóan hátraléka van a kamarai hozzájárulás megfizetése vonatkozásában, úgy azt változatlanul a székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamara - somogyi székhelyű vállalkozások esetén a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara - felé szíveskedjen rendezni.

Kérjük, hogy a jövőbeni befizetéseinél a fentiek szerint szíveskedjen eljárni.

Tájékoztatjuk, hogy a 2022. január 1-jét követően a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által beszedett kamarai hozzájárulás 90%-a az eddigi gyakorlatnak megfelelően a székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamarához kerül és azon kamarai tevékenységek, illetve szolgáltatások pénzügyi fedezetéül szolgál, amelyeket a területi kamara az Ön vállalkozása részére is biztosít. A beszedés központosítása kizárólag a forrásallokáció hatékonyságának javítását szolgálja.