Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Védnöki tábla

kvt_logo_kicsiKamarai védnöki  tábla – gasztronómiában garancia

A Balaton parton és a tó tágabb térségében meghatározó jelentősége van az idegenforgalomnak.
Mi az, amit a turista keres manapság? Élményt!

Turisztikai élményt, wellnesst és természetesen gasztronómiai élményt. Az, hogy milyen emlékekkel tér haza, nagyban függ  a végigkóstolt étlaptól.  A jóllakott vendég az elégedett vendég, ő az, aki jó hírünket viszi, ajánl másoknak és ő az, aki visszatér.

Napjainkban ezt felismerve egyre több étterem törekszik arra, hogy tudatosan építse fel arculatát, melybe beletartozik a kínált ételsor, a berendezés, a dekoráció, a személyzet öltözéke és viselkedése, de még az étlap dizájnja, a kiegészítők és a mellékhelyiségek állapota is.

Ennek a tendenciának az erősítése volt a célja annak, hogy a három Balaton parti megye kereskedelmi és iparkamarái 2002-ben elhatározták a vendéglátóhelyek minősítő rendszerének bevezetését.

 Jó bornak is kell a cégér -  jó vendéglőnek is kell a védnöki tábla!

 A kamarai Védnöki Tábla célja a színvonalas, vendégmarasztaló üzletek szakmai elismerése és népszerűsítése, a szolgáltatások minőségének állandó,  magas szinten tartása.

A három megye gyakorló vendéglátóipari  szakemberei dolgozták ki a Védnöki Tábla minősítő rendszerét, amelynek feltételeit az újonnan pályázó és a már minősített üzleteknek is maradéktalanul, folyamatosan  teljesíteni kell. A minősítés során első lépésként  a jelentkező étterem, cukrászda, kávézó, koktélbár elvégzi üzlete önminősítését. Ezt követően a másik két megyéből érkező  értékelő csoport próbafogyasztást és konyhai ellenőrzést végez, meggyőződve  a szempontok teljesüléséről.

A Védnöki Táblát azok a Somogy, Veszprém és Zala megyei   éttermek, cukrászdák, kávézók és koktélbárok kaphatják meg, melyek maradéktalanul megfelelnek a minősítő rendszer követelményeinek. 

A védnöki táblát nem elég megnyerni, azt meg is kell tartani! A védnöki táblás üzletek háromévente utóellenőrzésen esnek át. Ha az üzlet színvonala romlott az előzőekhez  képest, a tábla visszavehető.

Az idei új vendéglátóhelyekkel együtt már 38 somogyi, 40 veszprémi és 53 zalai  étterem szerezte meg és viseli büszkén a kamarai védnöki táblát, mely a minőség garanciájaként hirdeti: jó helyen jár, aki ide betér. 

A védnöki táblás  vendéglátóhelyek listája megtekinthető: www.vednokitabla.hu

2019-ben védnöki táblát kapott vendéglátóhelyek:

SOMOGY MEGYE:

Bella Itália Étterem - Siófok, Fő tér 4.
Platán Étterem - Balatonföldvár, Széchenyi u. 1-3.
Lavender Terasz - Balatonvilágos, Dózsa Gy. u. 75.
Vitorlás Étterem - Balatonlelle, Köztársaság u. 14.
Dinasztia Cukrászda - Siófok, Kálmán I. sétány 2. (cukrászda)

VESZPRÉM MEGYE: 

Papok Borozója - Balatonszőlős Kisgella 71/17.
Petrányi Borterasz - Csopak Homokbánya u. 31.

ZALA MEGYE: 

Macchiato Caffe & Lounge - Hévíz, Széchenyi u. 7. (kávéház)
Római Pince Étterem - Hévíz, Dombföldi u. 2023/1.
Czukorka - Zalaegerszeg Zárda u. 17. (cukrászda)

Védnöki táblás éttermek listája

Információ: Kurucz János, jkurucz@skik.hu, 82/501-031