Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Somogyi Gazdaság

A kamarai tagsággal történő kommunikáció egyik leghatékonyabb eszköze a Somogyi Gazdaság, a kamara havonta megjelenő lapja, melyet a Somogyi Hírlap terjesztői hálózata útján kapnak meg a SKIK tagjai és partnerei.
Az újság szerkesztése során fő szempont, hogy aktuális-, gyakorlatias-, a mindennapi munka során hasznosítható információkat nyújthasson az olvasónak. Az újság hasábjain lehetőség van hirdetések elhelyezésére - kamarai tagoknak 25 % kedvezménnyel!  

Hirdetési árak


Somogyi Gazdaság 2021. márciusi száma
Fő téma: Nők a vállalkozásokban

A további tartalomból:
Vissza nem térítendő támogatások 2021-bencímlap

Az önkéntes kamarai tagok idén ismét hatféle-, a
versenyképességet elősegítő támogatást vehetnek igénybe. A
kialakított rendszer sokoldalú, így lehetőség van arra, hogy
mindenki megtalálja a neki leginkább hasznos támogatási formát.

Széchenyi Kártya Program hitelei meghosszabbítva
A Széchenyi Kártya Program kríziskonstrukciói az év végéig már
biztosan a vállalkozók rendelkezésére állnak, miután a Kormány
június 30. helyett december 31-ig meghosszabbította az
igénybevétel lehetőségét.

Vezetői praktikák a sikeres vállalkozásért
A SKIK és az INPUT Program már az elmúlt években is szervezett sikeres vállalkozói képzéssorozatokat.A hagyományt folytatva idén is sor kerül egy négy részes online workshop sorozatra. 

A TELJES ÚJSÁG ITT MEGTEKINTHETŐ

Somogyi Gazdaság 2021. februári száma
Fő téma: Humán Erőforrás

A további tartalomból:
Továbbra is igényelhetők a Széchenyi Kártya Program Kríziskonstrukciói
Kifejezetten a COVID miatti gazdasági nehézségek kezelésére bevezetett Széchenyi Kártya Programcímlap
Kríziskonstrukciók változatlan főbb paraméterekkel igényelhetőek a továbbiakban is meghosszabbított határidővel 2021.06.30-ig. 

Segítsünk egymásnak!
Hasznos tanácsok biztosítási kérdésekben, szakszerű útmutatás az online marketingben, segítségnyújtás a gyerekek otthoni tanításában. Csak néhány a kamarai tagok által - kamarai tagoknak felajánlott lehetőségekből. Keressük a vállalkozásokat, akik csatlakoznának most a szerveződő „kamarai kedvezmény klubunkhoz”!

Elismerés a legjobbaknak – 2020
A SKIK elnöksége minden évben  kitüntetésekkel ismeri el a gazdasági élet különböző területein kiemelkedő eredményeket elérő kamarai tag vállalkozásokat.
Kiemelt figyelem és megbecsülés illeti azokat, akik a vírushelyzet által terhelt körülmények között is helyt álltak.

A TELJES ÚJSÁG ITT MEGTEKINTHETŐ

Somogyi Gazdaság 2021. januári száma
Fő téma: Év kezdés

A további tartalomból:
Rendezvényterv 2021SG_jan
A kamara a veszélyhelyzetben is fontosnak tartja az információnyújtást, ezért rendezvényeit nem halasztja el, hanem online formában szervezi meg azokat, míg a biztonsági előírások ezt megkövetelik. A SKIK ezévi rendezvényterve újságunkban megtekinthető.
Továbbra is igényelhetők a Széchenyi Kártya Program Kríziskonstrukciói
Kifejezetten a COVID miatti gazdasági nehézségek kezelésére bevezetett Széchenyi Kártya Program Kríziskonstrukciók változatlan főbb paraméterekkel igényelhetőek a továbbiakban is meghosszabbított határidővel 2021.06.30-ig. 
BIREG, EKÁER
Az EKAER szabályozás 2021.évi változásával párhuzamosan  megjelent az előzetes elektronikus engedélyregisztrációs rendszer, a BIREG, mely minden fuvarozási tevékenységet végző közösségi engedéllyel rendelkező  vállalkozóra kötelezettséget ró. Ezekről a témákról lesz online tájékoztató január 25-én.

A TELJES ÚJSÁG MEGTEKINTHETŐ ITT

Somogyi Gazdaság decemberi száma
Fő téma: Karácsony & COVID

A további tartalomból:
Új mesterek december_Címlap
A járványügyi előírások és szabályok maximális betartása mellett lezajlottak a SKIK-nél a mesterképzések
autószerelő, autóelektronikai műszerész és fodrász szakmákban. A mestervizsgákat követően 11 új
mester vehette át mesterlevelét.
COVID
Hogyan hat a COVID második hulláma az Ön vállalkozására? – Ezzel kapcsolatos tapasztalatait osztja
meg olvasóinkkal néhány kamarai tag.
Kedvezményes Széchenyi Kártya hitelek
Az új Széchenyi Kártya hitelek, melyekhez jelentős állami kamat- és garanciadíj kedvezmények kapcsolódnak, továbbra is igényelhetők! Igénylés, információ a kamarai ügyfélszolgálatokon.

A TELJES ÚJSÁG IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ

Somogyi Gazdaság novemberi száma
Fő téma az innováció

A további tartalomból:

Új Széchenyi Kártya Program hitelekCímlap_2020_nov
Két új hitellel bővült a Széchenyi Kártya Program termékpalettája. Az eddigi konstrukciók mellett már igényelhető a SKIK-nél a o%-os Turisztikai Széchenyi Kártya, valamint az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz.

Aktuális GINOP pályázati lehetőségek
November 3-án az aktuális GINOP pályázati lehetőségekről tartottak tájékoztatót a SKIK-nél. A rendezvényen elhangzottakról olvashatnak összefoglalót lapunkban.

Bemutatjuk a kamara új EB és EtB elnökét
A szeptemberi kamarai választás során újjáalakult a SKIK Ellenőrző és Etikai Bizottsága is. Újságunk 3. oldalán bemutatjuk a bizottságok új elnökeit, Hatta Józsefet és Fábián Balázst.

A TELJES ÚJSÁG IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ


Somogyi Gazdaság októberi száma

Fő téma a szakképzés, pályaorientáció

A további tartalomból:
Új Széchenyi Kártya Program hitelek Két új hitellel bővült a Széchenyi Kártya Program termékpalettája. Az eddigi konstrukciók mellett már igényelhető a SKIK-nél a o%-os Turisztikai Széchenyi Kártya, valamint az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz.
SG-okt
Folytatódik az Innovatív Vállalkozás Menedzsment Műhely A SKIK és az INPUT Program közös szervezésében újabb részekkel jelentkezik a kis és középvállalkozásoknak szóló, sikeres képzéssorozat. A gamifikáció és a generációváltás témaköre után novemberben a női vállalkozói lét kerül terítékre.

Bemutatjuk a Somogy Szakképzéséért Díj nyerteseit A SKIK tavalyi kitüntetései közük a vállalkozásoknak szóló Somogy Szakképzéséért Díjat a csurgói Metallux Zrt.-, a természetes személyeknek szólót pedig Ható András, a marcali Két Mester Kft. ügyvezetője nyerte. Vele, és Tóth Jánossal, a Metallux ügyvezetőjével beszélgettünk.

A teljes újság ide kattintva megtekinthető

Somogyi Gazdaság szeptemberi száma

Fő téma a klímavédelem, energiahatékonyság, környezetvédelem

A további tartalomból:
Lezajlottak a kamarai választások: a küldöttek ismét bizalmat szavaztak Varga Józsefnek, a kamara címlaprégi elnökének és megválasztották újabb négy évre. A küldöttgyűlés által megválasztott alelnökök: dr. Büttner Tamás (Ipari Tagozat), Gerber András (Szolgáltatási Tagozat), dr. Gulyás Árpád (Kereskedelmi Tagozat), Ojtó Lajos (Kézműves Tagozat)
Öszi képzéssorozat vállalkozásoknak: Folytatódik a sikeres képzéssorozat, melyet a SKIK az INPUT Programmal közösen szervez. Az első rész a gamifikáció, a játékosítás módszeréről szólt. A következő részekre októberben és novemberben kerül majd sor. A témák a generációváltás és a női vállalkozások leszenek. 
Legyen Ön az Év Felelős Foglalkoztatója!:A Felelős Foglalkoztatói néven túl az MKIK képzési különdíjban részesíti a képzés/szakképzés területén legkiemelkedőbb pályázatokat. Lehetőség van a Restart-Up különdíjra pályázni azoknak a cégeknek, melyek tesznek a 45 év feletti munkavállalók foglalkoztatásának javításáért.

A teljes újság ide kattintva megtekinthető