Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

KAVIR

KAMARAI VÁLLALKOZÓI INFORMÁCIÓS RENDSZER: KAVIR300x81-KAVIR

Az egyéni vállalkozáshoz szükséges általános információkról, valamint a képesítéshez, illetve a hatósági
engedélyhez vagy bejelentéshez kötött gazdasági tevékenységekről a gazdasági kamarák nyújtanak tájékoztatást 2020. július 1. óta (korábban a Kormányablakok feladata volt tájékoztatást nyújtani az egyéni vállalkozói tevékenységhez szükséges alapvető információkról és kötelezettségekről).

A területileg illetékes gazdasági kamarák személyre szabott tájékoztatása mellett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egy új információs felületet hoztt létre KAVIR – Kamarai Vállalkozói Információs Rendszer néven, hogy ezzel segítse a tájékozódást az érdeklődő vállalkozók számára.

A KAVIR rendszer mind az egyéni, mind a társas vállalkozások részére nyújt tájékoztatást arról, hogy az adott tevékenység bejelentés- vagy engedélyköteles-e, illetve, hogy egy esetlegesen fennálló kötelezettség teljesítése érdekében mely hatósághoz szükséges fordulni. A KAVIR-on lehet tájékozódni arról is, hogy szükséges-e szakképesítés az adott tevékenység folytatásához. Amennyiben az adott tevékenység szakképesítéshez kötött, a rendszer információt nyújt a jogszabályban előírt szakképesítés(ek) pontos megnevezéséről, valamint arról is, hogy a képesítést előíró jogszabály hol található meg.

A KAVIR felület itt érhető el: https://kavir.mkik.hu/

Amennyiben további kérdése lenne – előzetes időpont-egyeztetést követően – forduljon kamaránk ügyfélszolgálati irodáihoz!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a területi gazdasági kamarák tájékoztató és felvilágosító tevékenysége az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény 3/A. § (4) bekezdésén alapul, mely az Alkotmánybíróság 60/1992. (XI. 17.) AB határozata, valamint a jogalkotásról szóló törvény rendelkezései alapján nem minősül hatósági állásfoglalásának, jogi iránymutatásának. A tájékoztatás, illetve felvilágosítás a kamara, mint köztestület szakmai álláspontját tükrözi, amely a rendelkezésére bocsátott szakmai szoftver adatbázisán alapul, jogi kötőerővel nem bír, kizárólag a legjobb tudomása szerint kialakított szakmai álláspontot tükrözi, amely egy esetleges jogvita esetén az eljáró bíróságot nem köti.