Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Szolgáltatásaink

VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TAGI TÁMOGATÁSOK

A SKIK évek óta vissza nem térítendő támogatásokat nyújt az önkéntes tagság részére, különböző, a versenyképességet elősegítő célok érdekében. A 2023 évi támogatási rendszer várhatóan március elején kerül meghirdetésre.

Információ: Békefiné Dobozi Beatrix , tel.: 82/501-024, bbekefine@skik.hu

SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM HITELEI

Itt a Széchenyi Kártya Program MAX +

A nettó kamat valamennyi konstrukció  esetében egységes, évi nettó FIX 5%.
A Széchenyi Kártya Program MAX+ konstrukciói az alábbiak:

  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ (szabad felhasználású folyószámlahitel)KAVOSZ_max_plusz
    Az igényelhető hitelösszeg maximum 250 millió forint, a hitel futamideje akár 3 év, évi nettó fix 5% kamatozás mellett.
  • A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ szabad felhasználású folyószámlahitel kifejezetten a turisztikai szektorban működő vállalkozások részére kerül meghirdetésre. Az igényelhető hitelösszeg max. 300 millió Ft, nettó kamat: fix évi 5%
  • Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ szabad felhasználású forgóeszközhitel, 3 éves futamidőre, akár 250 millió forint összegben, évi nettó fix 5%-os kamat mellett.
  • Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ a jövőben az energiahatékonyság javítását és technológiaváltást segítő ún. „zöld” beruházási hitelcélok finanszírozására vehető igénybe maximum 10 éves futamidőre. Az igényelhető hitelösszeg a korábbi 400 millió Ft-ról 500 millió Ft-ra emelkedik. A hitel kamata évi nettó fix 5%.
  • Agrár Beruházási Hitel MAX+ az agrárberuházási célok finanszírozására szolgál, max. hitelösszeg 500 millió Ft, akár 10 éves futamidőre. A hitel kamata évi nettó fix 5%.
  • Széchenyi Lízing MAX + felhasználható agrár célú és nem agár célú lízingügyletek, így például új vagy használt haszongépjármű, gép, berendezés, immateriális javak és ingatlan finanszírozására is. Maximum 100 millió forint, nettó kamat: fix évi 5%.
  • Széchenyi Mikrohitel MAX+ a legkisebb, akár kezdő mikro- és kisvállalkozások számára elérhető max. 50 MFt összegű beruházási hitel, évi nettó fix 5% kamat mellett. A hitel maximális futamideje 10 év, 

 A kérelem benyújtás lehetősége várhatóan 2023 januárban fog megnyílni

További információ: https://www.kavosz.hu/hitelek/

A Széchenyi Kártya Program MAX + fenti elemei  az eddigiekhez hasonlóan elérhetőek 
a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarána ügyfélszolgálatain Kaposváron, Nagyatádon, Marcaliban és Siófokon.

Információ: Békefiné Dobozi Beatrix , tel.: 82/501-024, bbekefine@skik.hu

KÉPZÉS-SZAKKÉPZÉS

A kamara szakképzési tevékenységével, szolgáltatásaival kapcsolatos részletes tájékoztató anyagok a honlap Oktatás-Képzés menüpontjában találhatók!

Információval továbbá a szakképzési osztály munkatársai személyes és telefonos tanácsadással is szívesen állnak rendelkezésre.

Információ: Mayer Judit, szakképzési vezető tel.: 82/501-042, jmayer@skik.hu

SKIK: INFORMÁCIÓS CENTRUM

A vállalkozások versenyképessége szempontjából a pénzügyi források mellett a másik legfontosabb elem az információ. Az információ hatalom, de beszerzése időigényes, sokszor költséges. A SKIK többféle módon is segítséget nyújt abban, hogy a tagok egyszerűen, célirányosan és nem utolsósorban a lehető legkedvezőbb feltételekkel juthassanak a tevékenységük szempontjából fontos tudnivalókhoz. 

Rendezvények A tájékoztatást szolgálják a kamara rendezvényei, előadásai melyeket mindig az aktualitásoknak megfelelően szervezünk, figyelemmel arra, hogy az érdeklődők gyakorlatias, a mindennapi munka során hasznosítható információkhoz jussanak. A rendezvényeken való részvétel a rendezett státuszú kamarai tagok részére döntően ingyenes, illetve esetenként önköltséges, a piaci ár töredékének megfelelő díj.
A vírushelyzethez alkalmazkodva rugalmasan alkalmazzuk az online rendezvényszervezést a személyes részvételű rendezvényeink mellett. Soron következő rendezvényeinkről a honlapon és e-mailben nyújtunk tájékoztatást.

Somogyi Gazdaság. Kérjük, kísérje figyelemmel havonta megjelenő újságunkat, a Somogyi Gazdaságot, mely mindig aktuális, friss információkat nyújt az olvasóknak. A korábbi példányok teljes terjedelemben megtekinthetők ITT!

Szakmai klubok  Ugyancsak az információk átadásának fórumai a kamarai szakmai klubok. A klubokban lehetőség nyílik egy adott szakterületen tevékenykedő szakemberek számára a kapcsolatépítésre, a tapasztalatcserére és szakmai programokon való részvételre.

A kamaránál jelenleg működő klubok:
Informatikai-,
Humán Erőforrás-,
Minőségügyi-, 
Női Vállalkozók Klubja.

Rendezvényekről, az újságról és a szakmai klubokról információ:  
Thurzó Ágnes, 82/501-025, athurzo@skik.hu

 A Europe  Direct Tájékoztató Központ  A SKIK Székházban Europe Direct tájékoztató iroda működik. A Europe Direct hálózat az Unió mind a 28 országában jelen van, Magyarországon is,  minden megyében és a fővárosban. A szolgáltatás célja, hogy a vállalkozók és a lakosság helyben, saját anyanyelvén közvetlen információkhoz juthasson.
Információ: Lucz Bianka, 82/501-035, blucz@skik.hu 

KAMARAI KEDVEZMÉNYKÁRTYA KLUB

Az önkéntes tagok számára a szolgáltatások széles kínálatával állunk rendelkezésre. Ezek közül újdonságúj_kártya
a kamarai tagkártyához kapcsolódó Kamarai Kedvezménykártya Klub, melynek keretében kamarai tagok
nyújtanak kedvezményeket kamarai tagok számára. A kedvezményt nyújtók köre folyamatosan bővül: ma
már több, mint félszáz vállalkozás ad – 5 és 50 % közötti - kedvezményt közel nyolcvan féle szolgáltatás
árából szerte a megyében. A kedvezményes szolgáltatások rendkívül változatosak, megtalálható köztük az
építőipari, informatikai, szépségápolási szolgáltatásoktól kezdve a vendéglátáson át különféle
termékcsoportokig nagyon sok lehetőség. 

 A KEDVEZMÉNYKÁRTYA KLUB

Az akció keretében önkéntes kamarai tagok önkéntes kamarai tagok részére nyújtanak kedvezményeket. A célunk nemcsak az, hogy tovább emeljük az önkéntes kamarai tagság értékét. Azon dolgozunk, hogy az önkéntes tagok egyre inkább egy üzleti közösséget alkossanak. Ahol stratégiai együttműködések alakulnak ki, aktív kommunikáció, tapasztalatcsere zajlik a tagok között és talán még új barátságok is születnek. Ez egy hosszútávú cél, aminek az első lépése a kedvezménykártya életre hívása.

KKK logó

MIT NYER AZ, AKI CSATLAKOZIK A KEDVEZMÉNYT ADÓKHOZ?

Ingyen reklámot, extra figyelmet és annak esélyét, hogy az önkéntes tagok hozzá fordulnak először. A kedvezménykártya közösséget folyamatosan kommunikáljuk, megjelenítjük különböző kiadványainkban, a kedvezményprogramhoz csatlakozó vállalkozásokat pedig hónapról-hónapra külön is bemutatjuk. De szeretnénk, ha azok a vállalkozások, akik most a csatlakozás lehetőségét mérlegelik, nemcsak ezt látnák benne. Hanem azt is, hogy az extra üzleteknél jóval többet kaphatnak. Kölcsönösséget, összefogást, valahova tartozást. Olyasmit, aminek az árfolyama soha nem látott magasságokba emelkedik majd az elkövetkezőkben.

KI CSATLAKOZHAT A KEDVEZMÉNYT ADÓKHOZ?

Lényegében bármelyik önkéntes kamarai tag. Az ideális helyzet az lenne, ha minden önkéntes tag csatlakozna a kedvezményt adók táborához. De ez nem elvárás, inkább csak egy vízió. Ami talán egyszer valóra válik. De addig is: várjuk azokat, akik megértik, mit adhat egy üzleti közösség számukra. És akik tudják, hogy a lehetőséget nem várni kell, hanem felismerni.

Az igénybe vehető  kedvezmények aktuális listája

Információ: Thurzó-Nagy Ágnes, 82/501-025, athurzo@skik.hu

VITARENDEZŐ FÓRUMOK

Békéltető Testület A békéltető testület a fogyasztóvédelmi törvény  alapján létrehozott-, a kamara által működtetett független szervezet. A testület feladata a fogyasztó (megrendelő) és a vállalkozó, vállalkozás között,  a termék, a szolgáltatás minőségével  kapcsolatos jogviták bírósági úton kívüli feloldása.

Nem csak természetes személyek kezdeményezhetnek fogyasztói jogvitákat a vállalkozásokkal szemben, hanem mikro-, kis- és középvállalkozások, egyesületek, egyházak, lakásszövetkezetek és társasházak is. A Békéltető Testülethez érkező ügyek száma évről évre folyamatosan nő.

A fogyasztóvédelmi törvény értelmében a bepanaszolt vállalkozásoknak kötelező a megjelenés a tárgyaláson. Az esetlegesen mégis távolmaradó vállalkozásokat a fogyasztóvédelmi hatóság pénzbírsággal sújtja.

Információ: Ignácz Enikő, tel.: 82/501-026, eignacz@skik.hu

Teljesítésigazolási Szakértői Szerv Sokmilliárd forintnyi az építőiparban az adósságállomány, amit nem fizettek ki a megrendelők, a fővállalkozók a tényleges munkát végzőknek. Ezen a helyzeten kíván változtatni a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSzSz). A 2013.évi XXXIV. törvény rendelkezik az építmények tervezésével és kivitelezésével kapcsolatos egyes viták rendezésében közreműködő szervezetről . A szakértői szerv döntése kötelező érvényű mindkét fél számára, egy későbbi bírósági perben hivatalos szakértői véleményként felhasználható.

Információ:  dr. Bauer Péter Pál jogtanácsos 82/501-014, pbauer@skik.hu

VENDÉGLÁTÓHELYEK KAMARAI MINŐSÍTÉSE
VÉDNÖKI TÁBLA

 A három Balaton parti megye – Somogy, Zala, Veszprém – kereskedelmi és iparkamarái  végzik a vendéglátóhelyek minősítését és védnöki táblával történő ellátását. A minősítő rendszer célja, hogy a szakma elvárásainak leginkább megfelelő éttermek és cukrászdák szigorú szakmai szempontrendszernek megfelelve végezzék tevékenységüket. A védnöki táblás éttermek listája ide kattintva megtekinthető.  

Információ: Kurucz János, tel. 82/501-031, email: jkurucz@skik.hu

KITÜNTETÉSEK, ELISMERÉSEK

Elismerés a legjobbaknak - Közös kitüntetési rendszer az agrárkamarával

 A 2022 volt az első év, melynek során a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Szervezete együttműködésének keretében közösen hirdettük meg a kamarai kitüntetések rendszerét.

Az eddig megszokott kamarai elismerések mellett mostantól gazdára találnak kizárólag agrárgazdasági kamarai díjak, de lesznek párhuzamosan adományozható elismerések is

A Somogy Gazdaságáért díjat kapja az a kamarai tag vállalkozás, mely több éves egyenletes jó teljesítménye alapján hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez.

 A  Somogy Gazdaságáért Életműdíj adott szakterületen történő kiemelkedően eredményes, elkötelezett, hosszútávú tevékenység elismerésére szól.

 Az Az Év Somogyi Vállalkozása (mikro-, kis és középvállalkozás) díjat kaphatja az a kamarai tagvállalkozás, mely  több éven keresztül egyenletes, jó teljesítményt nyújtott és piacképesen, eredményesen gazdálkodott. 

Az Év Somogyi Agrárvállalkozása  - a megye gazdaságának egészét szolgáló, kiemelkedő teljesítményt nyújtó agrárvállalkozásnak, mely több éves egyenletes jó teljesítménye alapján hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez.

A  Somogy Szakképzéséért díjat kaphatja az a személy vagy vállalkozás, aki a kamara szakképzéssel összefüggő tevékenységét kiemelkedő módon, hosszú időn keresztül segítette.

Az agrárgazdasági kamara Somogy Élelmiszeriparáért Díját kaphatja az a vállalkozás, amely a megye élelmiszeriparát szolgáló-, kiemelkedő teljesítményt nyújtott és több éves egyenletes jó teljesítménye alapján hozzájárult a megye élelmiszeriparának fejlődéséhez.

A Somogy Idegenforgalmáért díjat kapja az a kamarai tag vállalkozásnak, amely a megye idegenforgalmát szolgáló-, kiemelkedő teljesítményt nyújtott és több éves egyenletes jó teljesítménye alapján hozzájárult a megye turizmusának fejlődéséhez.

 A  Somogy Innovációjáért díjat kaphatja az a vállalkozás,   mely kiemelkedő eredménnyel járó fejlesztést  valósított meg, illetve új megoldásokat, módszereket alkalmazott működési területén. 

 Somogy Környezetvédelméért díjat kapja a kamarai tag, mely tevékenysége során a környezetvédelmi előírások betartására fokozott figyelmet fordít, illetve aktívan tevékenykedik a természeti környezet megőrzése érdekében.

A SKIK jubiláló tagjait minden évben oklevél adományozásával köszönti alakulásuk 10.,20.,25.,30.,40.,50.,60.,70.,75.,80.,90.,100.és ezt követően ugyanilyen periódusok szerinti évfordulóján. Az adott évben jubiláló vállalkozások köre a kamarai tagnyilvántartó rendszer adatai alapján kerül meghatározásra. Ha a vállalkozás jogelőddel rendelkezik, az időszak a jogelőd alapításának időpontjától számítható. Erről azonban az érintett vállalkozás ad információt, mivel a kamara ilyen adatokkal nem minden esetben rendelkezik.

Információ: Thurzó Ágnes 82/501-025, athurzo@skik.hu

TEREMHASZNÁLAT

A rendezett tagságú kamarai tagok a kamarai székház bármelyik előadótermét évente egy alkalommal térítésmentesen használhatják előzetes időpont egyeztetést követően.  

Információ: Gáborné Neumann Ilona, gazdasági munkatárs 82/501-051, igaborne@skik.hu

REGISZTRÁLT VÁLLALKOZÁSOKNAK

 A kamara a nem kamarai tag regisztrált vállalkozásoknak alapszolgáltatásokat nyújt :

ÜZLETI PARTNERKERESÉS
Regisztrált gazdálkodó szervezetek nyilvántartása.
Az adatbázis a SKIK honlapján  valamennyi látogató számára hozzáférhető  és benne az  úgynevezett  töredékszavas kereséssel – adószám, név, településnév vagy a tevékenység megnevezése alapján – valamennyi regisztrált vállalkozás adatai megtalálhatók. 
Az adatbázis folyamatosan bővül. Egy-egy vállalkozás akkor kerülhet be a nyilvános rendszerbe, ha a rögzített adatok és a kamarai hozzájárulás befizetése összekapcsolásra került.
Üzlet@hálón - a kamarai honlapról elérhető internetes üzleti partnerkereső
A vállalkozások a jelszóval történő bejelentkezést követően elhelyezhetik üzleti ajánlataikat, cégprofiljukat a portálon, bemutathatják tevékenységeiket, termékeiket, illetve kereshetnek az ott található ajánlatok között. A szolgáltatás igénybevételéhez a kamarai regisztrációs jelszó szükséges.


A portálon elérhető a magyar exportőr adatbázis(Export Directory), mely  tájékoztatást ad a magyar exporttermékekről a külföldi partnereknek.

PÁLYÁZATFIGYELÉS
A SKIK honlapján elérhető a kamarai pályázat- és rendezvényfigyelő rendszer.
A szolgáltatás célja a  rendszeres tájékoztatás nyújtás a vállalkozásnak az új pályázati- és közbeszerzési kiírásokról. A szolgáltatást igénylő vállalkozásokat hírlevélben tájékoztatja szükségszerű gyakorisággal a kiválasztott témákra vonatkozóan az aktuális eseményekről. A szolgáltatás igénybevételéhez a kamarai regisztrációs jelszó szükséges.

TANÁCSADÁS
A kamarai alapszolgáltatások közé tartozik a gazdasági- pénzügyi-, adózási- és hitelhez jutási tanácsadás.

Természetesen a felsorolt lehetőségek, újdonságok nem teljes körűek,  a SKIK további más szolgáltatásokkal áll tagjai rendelkezésére. Kérjük, kísérje figyelemmel munkánkat, igényelje szolgáltatásainkat.

Ha kérdése, észrevétele van, munkatársaink készséggel nyújtanak segítséget a kamarai székházban, Kaposváron, az Anna u. 6. szám alatt ( tel.:82/501-000, e-mail: skik@skik.hu ), illetve az ügyfélszolgálatokon.