Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Szolgáltatásaink

VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TAGI TÁMOGATÁSOK

A SKIK évek óta vissza nem térítendő támogatásokat nyújt az önkéntes tagság részére, különböző, a versenyképességet elősegítő célok érdekében. A 2024 évi támogatási rendszer ide kattintva megtekinthető

Információ: Ignácz Enikő , tel.: 82/501-026, eignacz@skik.hu


SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM HITELEI

Széchenyi Kártya Program MAX +
A nettó kamat valamennyi konstrukció  esetében egységes, évi nettó FIX 5%.
A Széchenyi Kártya Program MAX+ konstrukciói IDE kattintva megtekinthetők

Igénylés a SKIK ügyfélszolgálati irodáiban  Kaposváron, Nagyatádon, Marcaliban és Siófokon.
További információ: https://www.kavosz.hu/hitelek/
Információ: Békefiné Dobozi Beatrix , tel.: 82/501-024, bbekefine@skik.hu


  KÉPZÉS-SZAKKÉPZÉS

  A kamara szakképzési tevékenységével, szolgáltatásaival kapcsolatos részletes tájékoztató anyagok a honlap Oktatás-Képzés menüpontjában találhatók!

  Információval továbbá a szakképzési osztály munkatársai személyes és telefonos tanácsadással is szívesen állnak rendelkezésre.

  Információ: Mayer Judit, szakképzési vezető tel.: 82/501-042, jmayer@skik.hu


  SKIK: INFORMÁCIÓS CENTRUM

  A vállalkozások versenyképessége szempontjából a pénzügyi források mellett a másik legfontosabb elem az információ. Az információ hatalom, de beszerzése időigényes, sokszor költséges. A SKIK többféle módon is segítséget nyújt abban, hogy a tagok egyszerűen, célirányosan és nem utolsósorban a lehető legkedvezőbb feltételekkel juthassanak a tevékenységük szempontjából fontos tudnivalókhoz. 

  Rendezvények A tájékoztatást szolgálják a kamara rendezvényei, előadásai melyeket mindig az aktualitásoknak megfelelően szervezünk, figyelemmel arra, hogy az érdeklődők gyakorlatias, a mindennapi munka során hasznosítható információkhoz jussanak. A rendezvényeken való részvétel a rendezett státuszú kamarai tagok részére döntően ingyenes, illetve esetenként önköltséges, a piaci ár töredékének megfelelő díj.
  Rugalmasan alkalmazzuk az online rendezvényszervezést a személyes részvételű rendezvényeink mellett. Soron következő rendezvényeinkről a honlapon és e-mailben nyújtunk tájékoztatást.

  Somogyi Gazdaság. Kérjük, kísérje figyelemmel havonta megjelenő újságunkat, a Somogyi Gazdaságot, mely mindig aktuális, friss információkat nyújt az olvasóknak. A korábbi példányok teljes terjedelemben megtekinthetők ITT!

  Szakmai klubok  Ugyancsak az információk átadásának fórumai a kamarai szakmai klubok. A klubokban lehetőség nyílik egy adott szakterületen tevékenykedő szakemberek számára a kapcsolatépítésre, a tapasztalatcserére és szakmai programokon való részvételre.

  A kamaránál jelenleg működő klubok:
  Informatikai-,
  Humán Erőforrás-,
  Minőségügyi-, 
  Női Vállalkozók Klubja.

  Rendezvényekről, az újságról és a szakmai klubokról információ:  
  Thurzó Ágnes, 82/501-025, athurzo@skik.hu


  SZAKÉRTŐI ADATBÁZIS
  A vállalkozások életében előfordulnak olyan speciális problémák, elakadások, melyeket önállóan nem, vagy csak nagyon nehezen tudnának megoldani. Ezeknek a problémáknak a hatékony leküzdéséhez  is segítséget  nyújtani a kamara. Ennek érdekében létrehoztunk egy folyamatosan bővülő szakértői adatbázist, melyben a legkülönfélébb területek – például online marketing, kommunikáció, PR, weblapfejlesztés, munkavédelem, energiabeszerzés, környezetvédelmi termékdíj - szakértői nyújtanak szaktanácsot a hozzájuk fordulóknak.


   EUROPE DIRECT TÁJÉKOZTATÓ KÖZPONT

   A SKIK Székházban Europe Direct tájékoztató iroda működik. A Europe Direct hálózat az Unió mind a 28 országában jelen van, Magyarországon is,  minden megyében és a fővárosban. A szolgáltatás célja, hogy a vállalkozók és a lakosság helyben, saját anyanyelvén közvetlen információkhoz juthasson.
  Információ: Lucz Bianka, 82/501-035, blucz@skik.hu 


  KAMARAI KEDVEZMÉNYKÁRTYA KLUB

  Az önkéntes tagok számára a szolgáltatások széles kínálatával állunk rendelkezésre. Ezek közül újdonság
  a kamarai tagkártyához kapcsolódó Kamarai Kedvezménykártya Klub, melynek keretében kamarai tagok
  nyújtanak kedvezményeket kamarai tagok számára. A kedvezményt nyújtók köre folyamatosan bővül: ma
  már több, mint félszáz vállalkozás ad – 5 és 50 % közötti - kedvezményt közel nyolcvan féle szolgáltatás
  árából szerte a megyében. A kedvezményes szolgáltatások rendkívül változatosak, megtalálható köztük az
  építőipari, informatikai, szépségápolási szolgáltatásoktól kezdve a vendéglátáson át különféle
  termékcsoportokig nagyon sok lehetőség. 

  Az igénybe vehető  kedvezmények aktuális listája

  Információ: Thurzó-Nagy Ágnes, 82/501-025, athurzo@skik.hu


  TELJESÍTÉSIGAZOLÁSI SZAKÉRTŐI SZERV

  Sokmilliárd forintnyi az építőiparban az adósságállomány, amit nem fizettek ki a megrendelők, a fővállalkozók a tényleges munkát végzőknek. Ezen a helyzeten kíván változtatni a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSzSz). A 2013.évi XXXIV. törvény rendelkezik az építmények tervezésével és kivitelezésével kapcsolatos egyes viták rendezésében közreműködő szervezetről . A szakértői szerv döntése kötelező érvényű mindkét fél számára, egy későbbi bírósági perben hivatalos szakértői véleményként felhasználható.

  Információ:  dr. Bauer Péter Pál jogtanácsos 82/501-014, pbauer@skik.hu


  VENDÉGLÁTÓHELYEK KAMARAI MINŐSÍTÉSE
  VÉDNÖKI TÁBLA

   A három Balaton parti megye – Somogy, Zala, Veszprém – kereskedelmi és iparkamarái  végzik a vendéglátóhelyek minősítését és védnöki táblával történő ellátását. A minősítő rendszer célja, hogy a szakma elvárásainak leginkább megfelelő éttermek és cukrászdák szigorú szakmai szempontrendszernek megfelelve végezzék tevékenységüket. A védnöki táblás éttermek listája ide kattintva megtekinthető.  

  Információ: Kurucz János, tel. 82/501-031, email: jkurucz@skik.hu


  KITÜNTETÉSEK, ELISMERÉSEK

  Elismerés a legjobbaknak - Közös kitüntetési rendszer az agrárkamarával

   A 2022 volt az első év, melynek során a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Szervezete együttműködésének keretében közösen hirdettük meg a kamarai kitüntetések rendszerét.

  Az eddig megszokott kamarai elismerések mellett mostantól gazdára találnak kizárólag agrárgazdasági kamarai díjak, de vannak párhuzamosan adományozható elismerések is

  Információ a kitüntetési rendszerről: ITT
  Az eddigi díjazottak: ITT

  Információ: Thurzó Ágnes 82/501-025, athurzo@skik.hu


  TEREMHASZNÁLAT

  A rendezett tagságú kamarai tagok a kamarai székház bármelyik előadótermét évente egy alkalommal térítésmentesen használhatják előzetes időpont egyeztetést követően.  

  Információ: Gáborné Neumann Ilona, gazdasági munkatárs 82/501-051, igaborne@skik.hu


  REGISZTRÁLT VÁLLALKOZÁSOK

   A kamara a nem kamarai tag regisztrált vállalkozásoknak alapszolgáltatásokat nyújt :

  ÜZLETI PARTNERKERESÉS
  Regisztrált gazdálkodó szervezetek nyilvántartása.
  Az adatbázis a SKIK honlapján  valamennyi látogató számára hozzáférhető  és benne az  úgynevezett  töredékszavas kereséssel – adószám, név, településnév vagy a tevékenység megnevezése alapján – valamennyi regisztrált vállalkozás adatai megtalálhatók. 
  Az adatbázis folyamatosan bővül. Egy-egy vállalkozás akkor kerülhet be a nyilvános rendszerbe, ha a rögzített adatok és a kamarai hozzájárulás befizetése összekapcsolásra került.
  Üzlet@hálón - a kamarai honlapról elérhető internetes üzleti partnerkereső
  A vállalkozások a jelszóval történő bejelentkezést követően elhelyezhetik üzleti ajánlataikat, cégprofiljukat a portálon, bemutathatják tevékenységeiket, termékeiket, illetve kereshetnek az ott található ajánlatok között. A szolgáltatás igénybevételéhez a kamarai regisztrációs jelszó szükséges.


  A portálon elérhető a magyar exportőr adatbázis(Export Directory), mely  tájékoztatást ad a magyar exporttermékekről a külföldi partnereknek.

  PÁLYÁZATFIGYELÉS
  A SKIK honlapján elérhető a kamarai pályázat- és rendezvényfigyelő rendszer.
  A szolgáltatás célja a  rendszeres tájékoztatás nyújtás a vállalkozásnak az új pályázati- és közbeszerzési kiírásokról. A szolgáltatást igénylő vállalkozásokat hírlevélben tájékoztatja szükségszerű gyakorisággal a kiválasztott témákra vonatkozóan az aktuális eseményekről. A szolgáltatás igénybevételéhez a kamarai regisztrációs jelszó szükséges.

  TANÁCSADÁS
  A kamarai alapszolgáltatások közé tartozik a gazdasági- pénzügyi-, adózási- és hitelhez jutási tanácsadás.

  Természetesen a felsorolt lehetőségek, újdonságok nem teljes körűek,  a SKIK további más szolgáltatásokkal áll tagjai rendelkezésére. Kérjük, kísérje figyelemmel munkánkat, igényelje szolgáltatásainkat.

  Ha kérdése, észrevétele van, munkatársaink készséggel nyújtanak segítséget a kamarai székházban, Kaposváron, az Anna u. 6. szám alatt ( tel.:82/501-000, e-mail: skik@skik.hu ), illetve az ügyfélszolgálatokon.